Nakon ispadanja sa SP-a

Fernando Hierro odlazi iz španjolske reprezentacije

Pod Hierrovim vodstvom reprezentacija je ispala u osmini finala na jedanaesterce od domaćina Rusije.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2018. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fernando Hierro neće nastaviti obnašati dužnost sportskog direktora španjolske nogometne reprezentacije, objavio je u nedjelju Španjolski nogometni savez.  

Hierro je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nastupao u dvostrukoj ulozi, preuzevši izborničko mjesto od Julena Lopeteguija koji je dobio otkaza dva dana prije početka SP-a, zbog toga što je dogovorio suradnju s Real Madridom bez znanja vodstva Španjolskog nogometnog saveza.

Pod Hierrovim vodstvom reprezentacija je ispala u osmini finala na jedanaesterce od domaćina Rusije, nakon što su u skupini osvojili prvo mjesto sa pet bodova i jednom pobjedom nad Iranom (1-0), dok su odigrali 3-3 s Portugalom i 2-2 s Marokom, spasivši se golom Aspasa u sučevoj nadoknadi.

Prema priopćenju Španjolskog nogometnog saveza Hierro je sam odlučio napustiti reprezentaciju i upustiti se u "potragu za novim profesionalnim izazovima".

Španjolska je 2010. godine u Južnoafričkoj Republici osvojila naslov svjetskog prvaka pobijedivši Nizozemsku u finalu, a četiri godine poslije u Brazilu nije prošla u nokaut fazu.

Pod Julenom Lopeteguijem momčad je bila neporažena i slovila za jednog od favorita, ali je uspješni izbornik samo dva dana prije početka natjecanja u Rusiji dobio otkaz, nakon što je Real Madrid objavio vijest da će upravo on biti nasljednik Zinedinea Zidanea na klupi "kraljevskog kluba".

Kopirati
Drag cursor here to close