''Lavovi'' iz Gabele

Feđa Dudić otkrio koja su pojačanja stigla u GOŠK

Intervju s trenerom GOŠK-a iz Gabele Feđom Dudićem
Sport / Nogomet | 12. 01. 2018. u 17:40 Andrea JAKIŠA | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz osiguranje uvjeta za nastavak prvenstva i pripreme koje su nogometaši GOŠK-a počeli 10. siječnja, trener GOŠK-a Feđa Dudić govori o nastavku prvenstva te o igračima koji bi se trebali priključiti momčadi.

Znamo kako se nogometaši GOŠK-a, nakon završenog prvog dijela prvenstva, nalaze na devetom mjestu ljestvice i da im igra u proljetnom dijelu ovisi o ostanku u Premijer ligi.

Krajnji prijelazni rok je ponedjeljak, 15. siječnja, a koja su to pojačanja koja stižu u GOŠK otkrio nam je Dudić.

''Prvo pojačanje je Stefan Barić, provjeren igrač koji je nekad igrao u Slaviji, Širokom Brijegu i Krupi. To je krilni igrač koji je zamjena za Pavleta Sušića i za kojeg smatram da će nam biti od pomoći. Drugo pojačanje je Mate Pehar i po meni jedno od najvećih pojačanja. Nadam se da je sve, što se Pehara tiče, dogovoreno sa Zrinjskim jer ga očekujem da pojača konkurenciju na desnom beku. Zatim je tu Emrah Hasanhodžić, s kojim sam igrao i surađivao kao trener. On je stoper i alternativa je za Radeljića.

Osim navedenih igrača na listi pojačanja nalazi se i Matej Rodin koji je ponikao u GOŠK-u i kojeg je klub prodao u Lokomotivu. Znam da je raskinuo ugovor i da ima želju da se ponovno vrati u klub iz kojega je došao. Ja sam inzistirao na dolascima za sve navedene igrače, a klub mi je uspio ispuniti tu želju. Smatram da bi uz igrače koji su već u GOŠK-u i uz navedena pojačanja, te uz rad i trud to bilo dovoljno za ostanak u ligi'', ističe Dudić.

Red, rad, disciplina i borba za svoje mjesto bit će presudna o minutaži za sve igrače.

''Od kad sam prvi dan došao u GOŠK, inzistirao sam na redu, radu, disciplini i borbi za mjesto koje igraju. Konkurencija u ekipi je dosta jaka i nijednom igraču neće biti lako. Sve je do igrača, oni znaju moj sistem rada, jer su me mogli upoznati kroz 10 dana koje smo proveli skupa u prvom dijelu prvenstva, kao što sam i ja upoznao njih. Kod mene nema nikakvih privilegija, kao što nema onih koji moraju igrati. Svi igrači su jednako, svi se trebaju boriti za svoje mjesto, pa ćemo vidjeti što će nam takav sustav rada donijeti'', kazao je trener GOŠK-a.

Foto: Bljesak.info / Pozivka GOŠK

Nakon završenog jesenjeg dijela prvenstva, trener GOŠK-a, kao i cijela uprava pratili su rad drugih klubova i njihovo napredovanje u prijelaznom roku.

''Svakako da cijelo vrijeme razmišljamo o nastavku prvenstva i upoznati smo s radom drugih klubova, odnosno naših konkurenata. Znamo da su u Čelik ušli neki strani investitori te da oni u drugom dijelu prvenstva neće sjediti prekriženih ruku. Sloboda je počela sa dovođenjem kvalitetnih i provjerenih pojačanja, a ja smatram da je Vitez najslabiji po informacijama koje imamo. Za sad nisu ništa naročito napravili, zna se da im je otišlo dosta igrača, da još nikog nisu doveli, ali to ne znači da su se predali'', izjavio je Feđa Dudić.

Nakon prvenstvene utakmice protiv Zrinjskog, nogometaši iz Gabele moraju dati sve kako bi izborili ostanak u ligi.

''Imamo sedam bodova prednosti od ekipa koje se nalaze na ljestvici ispod nas, što je u jednu ruku malo, a u drugu puno. U prvenstvenoj utakmici koju igramo protiv Zrinjskog u Mostaru idemo se nadigravati. Nakon toga igramo kući protiv Čelika i Viteza koje, ako želimo ostat u ligi, moramo pobijediti. Ako iz te dvije utakmice izađemo kao bolji, onda su otvorena velika vrata ka ostanku. Nakon tih utakmica, sigurno je da će biti lakše igrati playoff u kojemu bih mogao dati priliku i mlađim igračima da se dokažu. Tu ima par igrača do 21 godine koji su kvalitetni i zanimljivi i za koje smatram da trebaju iskoristiti ovo proljeće da dođu u prvi plan''.

Uz pojačan stručni stožer i podršku uprave, treneru i igračima puno je lakše raditi i nizati odlične rezultate.

''Drago mi je što imam potpunu podršku uprave i stručnog stožera. Kad sam došao u GOŠK, ljudi su vidjeli da imam neku svoju viziju rada u koju su se uklopili kako bi skupa uspjeli upisati dobre rezultate. Znate da svi rezultati ovise o treneru, dok su dobri rezultati sve je dobro, ali kad krene loše onda je potreba podrška uprave, kako za mene tako i za igrače. Kad se dobro radi, rezultat sam dođe na naplatu. Vidjeli ste da smo do sad super radili i da su rezultati bili odmah nagrađeni, ali u nogometu se ne može ništa predvidjeti. Pojačali smo i stručni stožer. Tu je Dženan Zajmović, mladi strateg koji će biti od moje velike pomoći, kao i trener golmana Romeo Mitrović koji će raditi sve u skladu s dogovorom. Ovaj mladi stručni stožer pokušat će napraviti puno toga za GOŠK, ne samo u ovom dijelu prvenstva, već i na neke duže staze'', naglasio je trener 'lavova'.

Bošnjak je i dalje u GOŠK-u?

''Bošnjak je za sada tu, on se pojavio i na prvom treningu, a jedino što vam za njega mogu reći je da ima ponudu od Sloge iz Siminog Hana. Što će biti i kako će se odlučiti još se ne zna. Razgovarao sam s ljudima iz uprave i kazao da riješe njegov status. Ako će zadovoljstvo biti obostrano, ako će biti zadovoljan igrač i uprava, što se mene tiče može ići, a ako ne, onda ostaje tu s nama. On je ravnopravan igrač kao i svi ostali koji se trenutno nalaze u GOŠK-u'', zaključio je Feđa Dudić, trener momčadi iz Gabele.

Kopirati
Drag cursor here to close