Premier League

Chelsea uvjerljiv; Manchster City uz dosta muke do tri boda

Koliko su londonski Plavci bili dominantni, govori podatak da Burnleyju nisu dozvolili udarac prema svom golu, a domaćini su priprijetili samo četiri puta i to izvan okvira Mendyjevih vrata.
Sport / Nogomet | 31. 10. 2020. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Chelsea FC / Nogometaši Franka Lamparda ubacili su u višu brzinu

Čini se da su londonski Plavci napokon uhvatili pozitivan ritam. Može se možda reći da zadnji protivnici nisu bili po mjeri, ali uvjerljvi rezultati s nulom uvijek podižu samopuzdanje.

Nakon što je u Ligi prvaka pao Krasnodar (4:0), sada je sastav Franka Lamparda kao gost bio bolji od Burnleyja sa 0:3.

Nastavljen je pozitivan niz u smislu sudjelovanja pridošlica u slavljima - prvi pogodak postigao je Ziyech (26'), da bi Zouma povisio na 2:0 (63') na dodavanje Mounta, dok je u 70. konačan rezultat povisio sjajni Timo Werner na dodavanje Ziyecha.

Bluesi su imali potpunu terensku dominaciju, veći posjed lopte (65-35%), dok je i statistika prilika bila na njihovoj strani (14 udaraca od čega devet u okvir). 

Koliko su dominantni bili dobro govori podatak da Burnleyju nisu dozvolili udarac prema svom golu, a domaćini su priprijetili samo četiri puta i to izvan okvira Mendyjevih vrata.

Nogometaši Manchester Cityja ranije u subotu su u gostima dobili Sheffield United s 1:0, pa su se vodećem trojcu (Everton, Liverpool i Wolverhampton) primakli na dva boda zaostatka.

Pobjednički gol u 28. minuti zabio je desni branič Kyle Walker preciznim udarcem po zemlji sa 20 metara.

Za Sheffield United i dalje je glavni problem neefikasnost, u dosadašnjem dijelu prvenstva postigli su samo tri gola.

Wolverhampton je u petak kao domaćin svladao Crystal Palace sa 2:0 za četvrtu pobjedu u novoj sezoni Premier lige.

Kopirati
Drag cursor here to close