Cristian Pulisic

Chelsea nudi 80 milijuna eura za američkog Hrvata

„Daily Mail“ piše kako se Borussia Dortmund pomirila s činjenicom da Pulisic ne želi produžiti ugovor. Aktualni mu vrijedi do 2020. godine, tako da je opcija prodaje za 80-tak milijuna eura više nego dobar posao za BVB.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2018. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki reprezentativac hrvatskog porijekla Christian Pulisic, jedan je od najboljih mladih igrača na svijetu, slaže se većina stručnjaka.

U četvrtak je njegova reprezentacija na Wembleyju izgubila od Engleske s glatkih 0:3,  ali Pulisic je bez obzira na igre i rezultate s nacionalnom vrstom, tražen i pomno praćen od strane velikih klubova.

Tako britanski „Daily Mail“ piše da je Chelsea za Pulisica ponudio 70 milijuna funti, a njegovo preseljenje iz Dortmunda u London trebalo bi uslijediti već u siječnju.

Chelseaju se žuri obaviti ovaj transfer već ove zime, jer bi po završetku sezone, u lipnju, za Bluese mogla uslijediti zabrana dovođenja novih igrača, budući da FIFA istražuje jesu li prekršili njezina pravila prilikom nekih ranijih dovođenja igrača.

Konkretno, radi se o sumnji da su menadžeri Chelseaja zaobišli vrlo stroga pravila svjetske nogometne asocijacije kad su u pitanju dovođenja mladih profesionalaca koji još nisu napunili 18 godina.

„Daily Mail“ piše kako se Borussia Dortmund pomirila s činjenicom da Pulisic ne želi produžiti ugovor, odnosno potpisati novi. Aktualni mu vrijedi do 2020. godine, tako da je opcija prodaje za 80-tak milijuna eura više nego dobar posao za BVB.

Njemački Bild piše kako je Pulisicev tim početkom ove godine prekinuo pregovore s Borussijom o produženju ugovora.

Christian Pulisic odavno mašta o tome da zaigra u engleskoj Premier League, a FC Chelsea je klub koji rado daje šansu mladim nogometašima.

"Premier League je ona liga o kojoj je moj sin oduvijek maštao. Vrlo je malo igrača koji u današnje vrijeme ostanu čitavu karijeru u jednome klubu, stoga je šansa da Cristian ode u neki drugi klub vrlo izvjesna", rekao je ovoga ljeta nogometašev otac Mark Pulisic.

S druge strane, pitanje je hoće li ga Borussia uistinu pustiti već u siječnju. Iako ove sezone Pulisic nije često među starterima, igra na tri kolosijeka iscrpljuje nogometaše tim iz Dortmunda. Ostati usred sezone bez igrača kvalitete Cristiana Pulisica, a ne imati zamjenu za njega, previše je rizično za klub takvih ambicija.

Pulisic se 2015. godine pridružio U-17 timu Borussije, a 30. siječnja 2016. kao 17-godišnjak debitirao je za prvi tim u pobjedi od 2:0 protiv Ingolstadta. Borussiju je tada trenirao Thomas Tuchel, sadašnji trener PSG-a.

Svoj prvi zgoditak u Bundesligi Pulisic je postigao 17. travnja 2016. u pobjedi od 3:0 protiv HSV-a.

Do sada je odigrao 109 utakmica za BVB, dok je za nacionalnu vrstu SAD-a nastupio 22 puta.

Nedavno je i „Guardian“ pisao kako Chelsea drži 'pole position' u utrci za Pulisica, premda je veliki interes iskazao i Liverpool, kojeg trenira  Jüren Klopp, bivši šef stručnog stožera Borussije Dortmund.

Video: Christian Pulisic - All Goals and Assists 2017/18
Kopirati
Drag cursor here to close