Pao Hoffenheim

Bayern gostujućom pobjedom krenuo u nastavak sezone

Igrači Nike Kovača su u 18. kolu ostvarili šesti uzastopni trijumf u prvenstvu i sa utakmicom više imaju tri boda manje od vodeće Borussije Dortmund.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2019. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Bayerna pobijedili su u petak Hoffenheim s 3:1 u prvoj utakmici drugog dijela njemačke Bundeslige. Na taj su način Bavarci s tri nova boda krenuli u potjeru za vodećom Borussijom Dortmund.

Igrači Nike Kovača su u 18. kolu ostvarili šesti uzastopni trijumf u prvenstvu i sa utakmicom više imaju tri boda manje od vodeće Borussije Dortmund.

Gosti iz Munchena poslije prvog poluvremena vodili su s 2:0, a oba gola postigao je Leon Goretzka. Reprezentativac Njemačke je u 34. minuti iskosa s lijeve strane svladao Baumanna, nakon što je vratara domaće momčadi obranio udarac Roberta Lewandowskog iz neposredne blizine.

U sudačkoj nadoknadi Goretzka se odlično snašao i poslije asistencije Davida Alabe s 11 metara drugi put matirao Baumanna. Akcija je uslijedila nakon što je obrana Bayerna blokirala jedan šut Kramarića s ruba šesnaesterca. Da je ta Kramarićeva lopta prošla prema Neueru, možda bi se sve drukčije odvijalo do kraja.

Hoffenheim je u nastavku utakmice bio konkretniji i pogotkom Schulza u 59. minuti smanjio je prednost gostiju. Dvadesetpetogodišnji defanzivac je odlično pucao sa 16 metara, mada je dojam i da je Manuel Neuer mogao bolje intervenirati.

Domaći su pokušavali doći do izjednačenja, ali je iskusna momčad Nike Kovača uspjevala osujetiti sve nalete igrača Hoffenheima i u 86. minuti trećim pogotkom definitivno odlučio pitanje pobjednika. Sjajnu akciju Bavaraca golom je okrunio Lewandowski na dodavanje Thomasa Mullera.

Hoffenheim je prekinuo nevjerojatan niz od šest neodlučenih rezultata u prvenstvu, ali i doživio prvi poraz u Bundesligi još od 7. kola i dvoboja s Eintrachtom koji je odigran 7. listopada prošle godine.

Trener domaće momčadi, 31-godišnji Julian Nagelsmann je protiv Bayerna 100. put u karijeri predvodio momčad kao glavni trener i tako postao najmlađi stručnjak kome je to pošlo za rukom.

Andrej Kramarić odigrao je svih 90 minuta za domaće. Ermin Bičakčić nije bio u zapisniku ove utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close