Kvalifikacije za SP

Favoriti podesili nišanske sprave; Najuzbudljivije u Varšavi

Najzvučniji dvoboj dana igrao se na stadionu PGE Narodowy u Varšavi. Poljska je nakon visoke pobjede protiv San Marina ugostila Gordi Albion.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2021. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mini kvalifikacijski ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Kataru je završen u srijedu i nogometaši se za vikend vraćaju klupskim obvezama.

Najzvučniji dvoboj dana igrao se na stadionu PGE Narodowy u Varšavi. Poljska je nakon visoke pobjede protiv San Marina ugostila Gordi Albion.

Utakmica je uistinu bila tvrda, a nogometna ljepota servirana je tek u sitnim kapljicama. Tek je u 75. minuti mreža se prvi put zatresla, no na žalost domaćina, strijelac nije bio Lewandowski već Harry Kane.

Kapetan Engleske je još jednom dokazao zašto je Manchester City htio za njegove usluge izdvojiti preko 100 milijuna eura - pogodak znalca!

U zadnjim trenucima susret,a za konačnih 1:1 gađa Szymanski. Malo sreće, i puno upornosti za remi koji će Poljacima dobro doći u borbi za drugo mjesto s Albancima.

Italija je nakon dva remija zaredom (Švicarska i Bugarska) odlučila nešto ozbiljnije napraviti protiv Litve. To im je i uspjelo jer je već nakon 45 minuta igre bilo 4:0 za domaće koji su zaigrali na stadionu Sassoula.

Strijelci golova bili su Kean (11' i 29'), Raspadori (24') i Utkus (ag, 14').

Potpuni potop Litve zaključen je u drugome dijelu kada je Di Lorenzo pogodio za 5:0.

Prije ovog kvalifikacijskog duela u Reggio Emiliji, ova talijanska generacija je bila izjednačena s Brazilom (od 1993. do 1996. godine) po broju vezanih utakmica bez poraza (36). No, nakon srijede i uvjerljivog slavlja Azzurra od 5:0, Talijani su postali novi svjetski rekorderi po ovom kriteriju.

Što se tiče skupine J, u kojoj je Njemačka, nakon dobrog ulaska Sj. Makedonije i Armenije u kvalifikacijski ciklus, Elf se probudio i s dvije vezane pobjede preuzeo vrh tablice.

U srijedu su Nijemci bili uvjerljivi na gostovanju kod Islanda (0:4), a pogađali su (Gnabri'4), Ruediger (14'), Sane (56') i Werner (89').

Španjolska se namučila u gostima kod Kosova, a završilo je ipak 2:0 za Furiju.

Ništa lakše nije bilo ni Belgiji koja je istim rezultatom slavila protiv Bjelorusije.

Za iznenađenje su se pobrinuli i Grci pobijedivši favoriziranu Švedsku s 2:1.

Kopirati
Drag cursor here to close