Azijski kup

Favoriti pobijedili, vratari postigli dva autogola

Iran je u svojoj prvoj utakmici protiv Jemesa potvrdio da spada u najuži krug favorita.
Sport / Nogomet | 07. 01. 2019. u 21:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od prethodnih dana, danas nije bilo iznenađenja na Azijskom kupu. Favoriti su opravdali očekivanja, pobijede se ostvarile reprezentacije Južne Koreje, Kine i na kraju Irana.

Južna Koreja je uspjela slomiti otpor Filipina tek u posljednjih pola sata utakmice. Gol odluke je postigao napadač Gamba Osake Hwang Ui-jo u 67. minuti na asistenciju Hee-Chan Hwanga. Ui-Jo Hwang je osam minuta kasnije imao veliku priliku ali je njegov šut zaustavio vratar Filipina Falkesgaard.

U drugom susretu ove skupine Kina je uzela tri boda iako je Kirgistan prvi poveo. Kichin je izveo aut, povratnu loptu glavom je odigrao Murzaev, što je u gol pretvorio Israilov, tri minute prije prvog poluvremena. Prethodno je u 26. minuti veliku priliku za Kirgistan propustio Lux koji je bio oči u oči s vratarom Yanom. Pitanje je kako bi se stvari razvijale u ovom susretu da nakon pet minuta igre u nastavku Kina sretno stigla do izjednačenja autogolom. Tragičar je bio vratar Matiash koji je loptu od grede, lošom reakcijom skrenuo u svoju mrežu. U 55.minuti nemoguće je promašio Lin Gao, šanse su nastavili propuštati Lie Wu, Xi Wu, prije nego što će obrana Kirgistina pogriješiti dvanaest minuta prije kraja. Lošu reakciju Daniel Tagoe i opet vratara Matiasha kaznio je Dabao Yu svojim 18 golom u dresu reprezentacije.

Iran je u svojoj prvoj utakmici protiv Jemesa potvrdio da spada u najuži krug favorita. Igralo se poprilično otvoreni u prvih desetak minuta, a onda je Iran poveo golom Taremija. Prednost Irana udvostručio je službeno vratar Jemena Al Sowadi jer se lopta nakon slobodnog udaraca kapetana Dejagaha odbila od vratnice i njegovih leđa. Treći gol je bio djelo Taremija već nakon 25 minuta igre. U drugom dijelu uvjerljivu pobjedu Irana ovjerili su Azmoun i Saman Ghoddos u 53. odnosno 77 minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close