Golijada u Sjevernom logoru

Fantastično finale: Mostar SG na pobjedu od naslova prvaka!

U prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine u futsalu Mostar Stari Grad pobijedio je tuzlanski Salines sa 7:4.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2021. u 19:17 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Stari Grad svladao je tuzlanski Salines sa 7:4 u fantastičnoj prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka BiH. Finalna serija se sada seli u Tuzlu i ako Mostar pobijedi gore vratit će titulu u svoje vitrine. 

U suprotnom majstorica će se igrati opet na istom mjestu, u USRC "Midhat Hujdur-Hujka" u Sjevernom logoru. 

Bljesak.info / Sjajna utakmica Mostara i Salinesa

Dvije najbolje momčadi prvenstva pomalo neočekivano su utakmicu ušle otvorenog garda. Takva igra je rezultirala i ranim golova Mostara.

Igrala se druga minuta kada je Mario Aladžić pogodio za 1:0. Četiri minute kasnije već je bilo 2:0, ovaj put je Bilal Jelić strijelac.

Između ta dva gola gosti su jednom zaprijetili kada sut Davora Arnautovića zaustavlja golman domaćih Stanislav Galić.

Bljesak.info / Sjajna utakmica Mostara i Salinesa

Nakon drugog gola situcija se neocekivano počinje mijenjati na terenu. Tuzlaci preko Telesa prvo uspijevaju smanjiti na 2:1 a onda i izjednačiti zahvaljujući Draganu Tomiću do 14. minute. U istoj minuti Slobodan Rajčević zabija za preokret 2:3. Golijadu zaključuje u prvom dijelu drugim golom Jelić dvije i pol minute prije odlaska u svlačionice.

U drugi dio domaći izlaze puno bolje i vode s 5:3 golovima Jelića i Rakića. Tuzlaci nakratko smanjuju, no Lazarević i Kahvedžić postižu nove pogotke za veliko slavlje domaćih.

Bljesak.info / Slavlje domaćih nakon pobjede
Kopirati
Drag cursor here to close