Nije u šoldima sve?

Fabio Coentrao: Rođen sam siromašan, mogu takav i umrijeti!

"Pronašao sam sreću u klubu koji je uvijek bio vjeran i iskren sa mnom. Zato vam novac ne može kupiti sreću. Rođen sam siromašan i nemam ništa protiv umiranja u siromaštvu", rekao je Fabio Coentrao.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2018. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalski lijevi branič Fabio Coentrao prolazio je u svojoj karijeri sudbinu sličnu onoj Ivana Strinića, s tim da je bivšem nogometašu Reala u poznim igračkim godinama malo teže naći klub nego hrvatskom reprezentativcu.

Coentrao se u petak vratio u Rio Ave, klub svoga djetinjstva, čekajući ipak neće li ga se zadnjeg dana prijelaznog roka sjetiti Sporting iz Lisabona.

Vraćajući se u Rio Ave, Fabio Coentrao je za list Record progovorio o svojoj karijeri i odnosu prema novcu.

"Čekao sam do 31. kolovoza da me nazove klub (Sporting CP) za kojega sam zadnjih godina dao sve od sebe. Poziv nije došao i to je za mene bilo tužno", kazao je.

Nakon što se susreo s realnošću, Conetrao je shvatio kako nije sva sreća u novcu.

"Nakon svega toga, pomislio sam kako trebam biti sretan jer sam izgubio mnogo novca, ali sam pronašao sreću u klubu koji je uvijek bio vjeran i iskren sa mnom. Zato vam novac ne može kupiti sreću. Rođen sam siromašan i nemam ništa protiv umiranja u siromaštvu", rekao je Fabio Coentrao.

Mnogi će kazati kako je prerano u 30. godini pomiriti se s činjenicom da vam karijera ide prema svome zalasku, ali Coentrao je shvatio kako povratak u Rio Ave znači vraćanje svojim korijenima i nogometnoj romantici.

"Osjećam veliku sreću što sam se vratio u klub iz kojega je sve krenulo, to mi znači puno. Suprotno onome što možda mnogi ljudi kažu, u ovom trenutku ja sam vrlo sretna osoba", dodao je.

Coentrao je 2007. godine prešao iz Rio Avea u Benficu, koja ga je posuđivala Nacionalu, Zaragozi i matičnom klubu, sve dok 2011. nije prešao u Real. Za Madriđane je odigrao 58 utakmica, ali se nije nametnuo kao standardni igrač. Real ga je 2015. posudio u Monaco, a 2017. u lisabonski Sporting.

Šale na njegov račun na Twitteru

Nakon što je Fabio Coentrao napustio Real i skrasio se u svome matičnom klubu Rio Ave, društvene mreže nisu ostale bez odjeka o tom transferu.

Iskorišten je post madridskog centra za upozorenje "112 Comunidad Madrid", koji svake godine objavljuje kartu s mogućim rizičnim mjestima za izbijanje požara.

Za svaku gradsku zonu precizno se opisuju potencijalne opasnosti i izdaju odgovarajuće upute protupožarne zaštite.

"Ako je Coentrao mogao pronaći novi klub, zašto mi ne možemo imati jedno ljeto bez opasnih šumskih požara? Pomognite nam!", napisao je jedan korisnik Twittera, prenosi Marca.

Kopirati
Drag cursor here to close