Dalić nakon Švedske

"Šansa za revanš Francuzima, ali morat ćemo probati druge igrače"

"Stavili smo dva brza igrača polulijevo i poludesno i to smo odigrali fantastično, dakle imamo način da igramo tako. Htjeli smo ih tako razvući. Je li to recept za Francusku? Probat ćemo i drugi, svoj način".
Sport / Nogomet | 11. 10. 2020. u 23:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Zlatko Dalić može malo odahnuti nakon dvije vezane pobjede

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dugo se u drugom poluvremenu nalazio pod baražnom vatrom Šveđana, ali na kraju je povukao ključni potez, kada je u igru poslao Andreja Kramarića.

Napadač Hoffenheima u životnoj je formi, ali na ovo je okupljanje stigao načet ozljedom, te je zbog toga i njegov nastup bio vrlo upitan.

Ipak, 'kockao' se Dalić, poslao ga na teren u 74. minuti, da bi mu se Kramarić odužio golom deset minuta kasnije i donio prvu pobjedu u (n)ovoj sezoni Lige nacija.

Dalić je nakon pobjede bio zadovoljan rezultatom i jednim dijelom utakmice, posebno prvim poluvremenom.

'Čestitam dečkima na pobjedi i svima koji su došli i kisnuli sat i pol vremena na stadionu. Mi smo igrali agresivno sat vremena, pritiskali pa se potrošili. Moram biti zadovoljan pobjedom koju smo izvukli. Problem je bilo i vrijeme i naš visoki pritisak, teško je bilo očekivati da ćemo to držati. Promijenio sam neke igrače, nismo uspjeli, Švedska je zabila gol, ali hvala Bogu, pobijedili smo', kazao je hrvatski izbornik Dalić.

'Radije bih da smo dobili 1:0 nego 2:1, primili smo opet gol i iz toga se vraćamo natrag. Malo i samopouzdanje i taj gol koji padne, nas dotuče. Ali dobrih sat vremena, tri boda, hvala ljudima koji su došli na tribine... Neću tražiti dlaku u jajetu, vidjeli smo što je i nije bilo dobro', objasnio je Dalić.

Svjestan je da će pred susret s Francuskom morati dobro razmisliti, kako o postavi igre, tako i igračima koje će poslati u vatru.

'Htjeli smo promijeniti način igre, da imamo drugu varijantu, jer inače igramo 4-2-3-1. Stavili smo dva brza igrača polulijevo i poludesno i to smo odigrali fantastično, dakle imamo način da igramo tako. Htjeli smo ih tako razvući. Je li to recept za Francusku? Probat ćemo i drugi, svoj način. I drugi prate nas kako i mi pratimo druge'.

'Dolaze nam svjetski prvaci. U zadnjoj utakmici izgubili smo 4:2, evo šanse da se revanširamo za taj poraz. Jer nismo bili toliko lošiji od njih. Želim ih pobijediti. Morat ćemo staviti druge igrače, raditi neke promjene jer ne možemo opet odigrati ovakav tempo s istim igračima. Vidjet ćemo u ovih nekoliko dana što će i kako će biti', rekao je Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close