Evo koga su sve kuglice spojile na prvom koraku nokatu faze Lige prvaka

Dodajmo i da će VAR biti uveden od osmine finala Lige prvaka kako bi se otklonilo i razriješilo što je moguće više spornih situacija.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2018. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelj naslova pobjednika Lige prvaka Real Madrid će u osmini finala igrati protiv Ajaxa, dok je drugi finalist Liverpool za suparnika dobio minhenski Bayern, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Prošlosezonski finalist Liverpool, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Dejan Lovren i kojeg vodi Juergen Klopp igrat će protiv minhenskog Bayerna na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

Još jedan zanimljiv par osmine finala je svakako okršaj Juventusa i Atletico Madrida, a tu će se na suprotnim stranama naći Mario Mandžukić i Nikola Kalinić.

Manchester City ide na Schalke, Manchester United na PSG, Tottenham je "izvukao" Borussiju Dortmund, Olympique Lyonnais Barcelonu, Roma će igrati protiv Porta, a Ajax je dobio teškog suparnika branitelja naslova Real Madrid.

Klubovi su u ždrijebu bili podijeljeni u dva bubnja. U prvom je bilo osam pobjednika skupina, a u drugom osam klubova koji su osvojili drugo mjesto. U osmini finala ne mogu međusobno igrati klubovi iz iste zemlje, niti klubovi koji su igrali u istoj skupini.

Schalke 04 - Manchester City
Atletico Madrid - Juventus
Manchester United - Paris SG
Tottenham - Borussia Dortmund
Lyon - Barcelona
Roma - Porto
Ajax - Real Madrid
Liverpool - Bayern

Prve utakmice osmine finala igraju se 12., 13., 19. i 20. veljače, a uzvrati su na rasporedu 5., 6., 12. i 13. ožujka. Nositelji uzvrat igraju doma.

Finale se, podsjetimo, igra 1. lipnja iduće godine na stadionu madridskog Atletica, Wandi Metropolitano.  Branitelj naslova je madridski Real koji je osvojio posljednje tri Lige prvaka, ali kladionice ga ne svrstavaju ni među pet najvećih favorita ove sezone!

Dodajmo i da će VAR biti uveden od osmine finala Lige prvaka kako bi se otklonilo i razriješilo što je moguće više spornih situacija.

Kopirati
Drag cursor here to close