Uskoro na Goodison Parku?

Everton traži novog trenera: Kovač snimljen u Liverpoolu

Među gledateljima na Goodison Parku uočen je nitko drugi do bivši hrvatski izbornik i donedavno trener minhenskog Bayerna Niko Kovač!
Sport / Nogomet | 07. 12. 2019. u 21:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: twitter/liamgefc / Niko Kovač na utakmici Everton - Chelsea

Everton je nakon niza loših rezultata ovog tjedna otpustio trenera Marca Silvu, a kao privremeno rješenje na klupi se našao Duncan Ferguson. Momčad je u rasulu, u zoni je ispadanja te su čelni ljudi kluba u očajničkoj potrazi za novim trenerom.

Kao privremeni trener momčad Evertona je preuzeo Duncan Ferguson, ali on je samo 'vatrogasno rješenje'.
Spominjao se i povratak Davida Moyesa (56) koji je od 2002. do 2013. godine vodio momčad. No, za sada se Moyes nije izjašnjavao o mogućem angažmanu iako je trenutno bez posla.

Čelnici Evertona sigurno pregovaraju i s još nekim slobodnim trenerima, a subotnja utakmica iznjedrila je još jednog potencijalnog kandidata.

Naime, među gledateljima na Goodison Parku uočen je nitko drugi do bivši hrvatski izbornik i donedavno trener minhenskog Bayerna Niko Kovač!

Kovača su nakon otkaza u Bayernu povezivali s nekoliko mogućih novih momčadi, prije svega su to bile momčadi berlinske Herthe te Borussija Dortmund.

No, Kovač je prije nekoliko dana prelomio sva nagađanja i špekulacije te je preko prijatelja objavio poprilično neočekivanu odluku. Naime, odlučio je do kraja sezone uzeti odmor.

Dojam je da se njegovim dolaskom u Liverpool na utakmicu Evertona ipak nešto 'kuha'.

Iako, Evertonu trener treba sad i odmah, netko momčad mora razdrmati i spasiti sezonu. A spas bi značio ostanak u ligi jer Everton trenutno opasno visi.

Njemački Bild piše kako je Kovač odranije planirao posjet Engleskoj, a osim utakmice Evertona protiv Chelseaja, tijekom večeri gledao je i gradski derbi u Machesteru.

Osim toga, u nedjelju je Niko Kovač planirao pogledati još neku od utakmica engleskog prvenstva.

Bivši Bayernov trener na ovaj način 'usvaja' nove lekcije, jer su utakmice engleskih klubova iznimno zanimljive po pitanju taktičkih zamisli, ukupne nogometne filozofije i svih drugih performansi koje čine moderni nogomet.

Čini se kako Niko Kovač u ovome trenutku ipak nije spreman za Otok. Ali, nikad ne reci nikad...

Kopirati
Drag cursor here to close