Liecester zapinje

Everton odnio sva tri boda s King Powera; Leeds uvjerljiv

U sklopu 13. kola Leicester City ugostio je na King Power staionu Everton u jednoj od najatraktivnijih utakmica dana u Premiershipu. ''Karamele'' su priredile malo iznenađenje i ubilježile pobjedu 2:0.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2020. u 22:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu između Leicestera i Evertona treneru Lisica Brendanu Rodgersu nedostali su važni igrači Soyuncu, Castagne, Pereira i Evans, dok je Carlo Ancelotti imao problem jer od važnijih nije mogao računati na Jamesa Rodrigueza i Lucasa Dignea.

U 21. minuti igre Brazilac Richarlison pogodio je za vodstvo Evertona, a njegov udrac bio je nizak, oštar i relativno precizan, no Schmeichelu je lopta prošla ''kroz ruke'' s obzirom da je bio dobro postavljen.

U nastavku, barem kad se radi o prvoj polovici drugog poluvremena, viđena je prilično dosadna utakmica. Onakva kakvu Ancelotti želi i voli kad je njegova momčad u vodstvu.

I onda u 72. novi šok za domaćina. Korner je izveden jako dobro s lijeve strane od strane Evertona. Skočio je Michael Keane, dobro pucao, a Schmeichel dobro obranio. Na odbijanac naletio Calvert-Lewin i pucao iz neposredne blizine, a Schmeichel je i to obranio, skrenuvši udarac u gredu. No na trećem odbijancu je bio Mason Holgate i tu nije bilo spasa.

Do kraja utakmice Leicester je pokušavao uhvatiti priključak i eventualno izjednačiti, ali osim jednog pogotka pri kraju (Perez) kojeg je poništio VAR, nisu uspjeli puno napraviti.

U susretu Leedsa i Newcastle Uniteda viđeno je čak sedam pogodaka.

Gosti su u 26. minuti poveli golom Jeffa Hendricka da bi u 35. poravnao Patrick Bamford.

Prednost domaćinu je u 61 minuti dobio Rodrigo, četiri minute kasnije poravnao je Ciaran Clark.

Leeds Unitedu se ponovno otvorilo u 77. minuti kad je za 3:2 pogodio Stuart Dallas.

Domaćini su do kraja stigli do uvjerljive pobjede golovima Ezgjana Alioskija (85.) i Jacka Harrisona (88.).

Vrijedi još istaknuti da je Arsenal, koji ove sezone igra uistinu neuvjerljivo, izvukao bod na domaćem terenu protiv Southamptona (1:1).

Theo Walcott donio je prednost gostima u 18. minuti, a poravnao je Pierre-Emerick Aubameyang u 52.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close