Madridski dvoboj

Europski Superkup: Atletico s puno više zraka u plućima nadigrao zbunjeni Real

Real s novim trenerom nije dobio ništa prepoznatljivo, a koncepcija igre u potpunosti je još uvijek Zidaneovska. Za razliku od Diega Coste koji je izluđivao Ramosa i Varanea, napadači Reala bili su prilično odsječeni od zbivanja.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2018. u 07:36

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U uzbudljivom dvoboju europskog Superkupa u Tallinnu nogometaši Atletica pobijedili su u srijedu Real rezultatom 4:2 nakon produžetaka i tako na najbolji mogući način započeli svoju novu sezonu.

Atletico se tako uspješno osvetio Realu za poraze u finalima Lige prvaka 2014. i 2016. godine, osvojivši po treći put u svojoj povijesti europski Superkup, drugi u eri Diega Simeonea. 'Kraljevskom klubu' pak ova utakmica ostavila je mnogo briga i žal za Cristianom Ronaldom koji je napustio Madrid ovog ljeta.

Bio je to još jedan neizvjestan obračun madridskih gradskih rivala na velikoj sceni. Crveno-bijeli dobro su počeli utakmicu i poveli već u prvoj minuti, zahvaljujući Diegu Costi koji je probio desnu stranu i onda silovitim udarcem iz gotovo mrtvog kuta savladao Keylora Navasa.

Real je sporo ušao u susret i dopustio ranu dominaciju protivniku, ali kad je jednom zavladao na terenom nije mu trebalo puno vremena da izjednači. Dogodilo se to u 27. minuti kada se Bale sjurio desnom stranom i idealno ubacio za Karima Benzemu koji je glavom matirao Oblaka.

Nedovoljno pripremljeni Luka Modrić započeo je ovaj susret s klupe, a kad je napokon ušao u igru u 57. minuti igra Reala je živnula, a brzo je pao još jedan pogodak. U 62. minuti Sergio Ramos kaznio je igranje rukom Juanfrana i s bijele točke doveo 'kraljevski klub' u prednost.

Modrić je u svom stilu dijelio lopte suigračima i vodio igru, a jedan njegov dalekometni pokušaj u 71. minuti nije pogodio okvir gola. Svejedno, navijači su ga dočekali ovacijama čim se pojavio na terenu, a klicali su njegovo ime povremeno i tijekom susreta.

Međutim, u završnici regularnog vremena Atletico je uspio izjednačiti u 78. minuti, kada je Juanfran probio bok, odigrao za Correu koji je pronašao samog Diega Costu, a Brazilac sa španjolskom putovicom zakucao je loptu u mrežu.

Dvoboj je otišao u produžetak, a tamo je Atletico razbio rivala. Crveno-bijeli poveli su u 98. minuti, kada je Varane izgubio loptu, a Party proigrao Saula koji je iz voleja savladao Navasa.

Pet minuta kasnije sve je riješio Koke koji je poentirao udarcem iz prve nakon krasne akcije Diega Coste i Vitola.

Video: Atletico - Real 4:2

Do kraja susreta nogometaši Reala su se izgubili i predali te tako prepustili trofej momčadi Diega Simeonea koja još ne zna za poraz u europskom Superkupu ni nakon trećeg nastupa. Impresivnim trijumfom najavio je Atletico da će biti važan faktor u Primeri ove sezone.

Real s novim trenerom nije dobio ništa prepoznatljivo, a koncepcija igre u potpunosti je još uvijek Zidaneovska. Za razliku od Diega Coste koji je izluđivao Ramosa i Varanea, napadači Reala bili su prilično odsječeni od zbivanja. Bale se rijetko vidio na terenu, Benzema je uvijek bio za korak sporiji ili dobro čitan od brzih Atleticovih igrača.

Kad se uzme u obzir da je Atletico četiri puta pogodio mrežu velikog protivnika čak i bez vidljivog utjecaja Griezmanna na igru svoga tima, ova pobjeda je tim impresivnija.

Luka Modrić je izgubio svoj prvi europski finale s Realom, a na njemu se vidjela stanovita zasićenost nakon svega što se događalo u prethodna dva mjeseca.

Čini se kako Real nema tim koji se može nositi s Barcelonom i Atleticom u LaLigi, a bilo bi pravo čudo da ove godine 'Kraljevski klub' odigra neku značajniju ulogu u Ligi prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close