I točka!

Eto’o: Lionel Messi je za mene najbolji u povijesti

"Lionel Messi je za mene najbolji u povijesti. Nedavno je pobijedio u izboru za nagradu FIFA-e za najboljeg nogometaša, a u razdoblju dok smo zajedno igrali u Barceloni odgajao sam ga kao sina", kazao je Eto'o.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2019. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samuel Eto’o, legendarni kamerunski napadač, završio je bogatu nogometnu karijeru 7. rujna ove godine, a u razgovoru sa talijansku "Gazzettu dello Sport" govorio je o svojim počecima u nogometu, igrama u Barceloni i najzanimljivijim momentima u karijeri, prenosi Anadolija.

"Igrao sam u mnogim klubovima, ali stvarno mi je bilo najljepše u Mallorci. Osvojio sam s Barcom i Interom puno trofeja, ali sam u Mallorci imao najbolje razdoblje karijere", kazao je 38-godišnji Eto'o.

Govorio je i o razlozima zašto je baš u rujnu ove godine odlučio završiti karijeru.

"Razmišljao sam o tome godinama, ali nisam imao na umu baš neki točan datum. Međutim, prije nekoliko mjeseci razgovarao sam s prijateljem iz Katara i on me je pitao zašto i dalje igram. Odgovorio sam, zato što volim nogomet, a on mi je uzvratio: 'Možeš još toliko toga dati nogometu, ali na neki drugi način.' U tom trenutku pomislio sam, zašto da ne? Razgovarao sam i sa suprugom te najbližim prijateljima. Tako sam donio odluku da je dosta", ispričao je Kamerunac.

Na pitanje o tome tko je za njega najbolji nogometaš svih vremena, bez mnogo razmišljanja je kazao da je to Argentinac Lionel Messi.

"Lionel Messi je za mene najbolji u povijesti. Nedavno je pobijedio u izboru za nagradu FIFA-e za najboljeg nogometaša, a u razdoblju dok smo zajedno igrali u Barceloni odgajao sam ga kao sina", kazao je Eto'o.

Dodao je kako poštuje i Diega Maradonu, napominjući da su ipak moderni nogomet obilježili Ronaldo Fenomeno, Messi i Cristiano Ronaldo.

"Također, volio bih vidjeti u budućnosti Sadija Manea ili Mohameda Salaha da dobiju nagrade jer igraju odlično posljednjih sezona. Ali, Messi je najveći", zaključio je slavni napadač.

U bogatoj karijeri je igrao za Real Madrid, Leganes, Espanyol, Mallorcu, Barcelonu, Inter Milan, Anzhi Makhachkalu, Chelsea, Everton, Sampdoriju, Antalyaspor, Konyaspor i Qatar SC.

U klupskim nastupima je igrao u 587 mečeva i postigao 293 gola, dok je najviše traga ostavio u Barceloni u kojoj je u 144 nastupa postigao 108 pogodaka. U dresu reprezentacije Kameruna je u 118 utakmica postigao 56 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close