Oproštaj nogometne Italije

Erupcija emocija i veličanstveni pozdrav Astoriju: Za pobjedu viola zabio igrač koji ga je zamijenio

Vodi Juventus s 71 bodom ispred Napolija (69) i Rome (56). Na dnu su Crotone (24), Sassuolo (24), SPAL (24), Verona (22) i Benevento (10).
Sport / Nogomet | 11. 03. 2018. u 20:16

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fiorentina je slavila u protiv zadnjega Beneventa (1:0) u prvoj utakmici nakon što je ostala bez kapetana Davidea Astorija koji je iznenada preminuo prije tjedan dana.

Stadion Artemio Franchi danas je bio u znaku Astorija, veliki dio navijača došao je u dresu s brojem 13 kojeg je nosio preminuli kapetan, kao i svi igrači Fiorentine, predvođeni novim kapetanom Milanom Badeljem. Jedini gol na utakmici polučio je Vitor Hugo u 25. minuti.

Hugo je branič koji je ušao u prvu postavu popuniti upražnjeno mjesto nakon Astorijeve smrti, a on na svojim leđima nosi broj - 31. 

Nakon pogotka je otišao do klupe, podigao je majicu s Astorijevim likom i salutirao svom kapetanu, poput vojnika.

Fiorentina je tako veličanstveno i dostojanstveno pozdravila svog kapetana. Ne, nije to bio oproštaj jer su scene koje smo vidjeli u nedjelju dokaz da će Astori uvijek biti prisutan.

Juve se vratio na vrh pobjedom protiv Udinesea s 2:0, a dvostruki strijelac bio je Paulo Dybala (20, 49), dok je Higuain u 38. minuti promašio penal.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close