Sigurnost

Erdogan odgađa vječiti derbi

Avaz navodi kako je olakšavajuća okolnost za Nogometni savez ta što je u Ligi za prvaka sve jasno.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, koji se prema kalendaru natjecanja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine treba odigrati u nedjelju, bit će pomjeren zbog najavljenog mitinga turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana zakazanog za isti dan u dvorani Zetra, objavio je Dnevni avaz.

Prema istim navodima, u Nogometni savez BiH došao je zahtjev iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo u kojem se od Saveza traži da iz sigurnosnih razloga pomjeri termin odigravanja derbija, pošto će policija tog dana većinom biti angažirana na Ergoanovom skupu.

Prema propozicijama Premijer lige BiH koje NSBiH mora poštovati zbog regularnosti natjecanja, kaže se da se sve utakmice posljednjeg kola Lige za prvaka moraju igrati u isto vrijeme, pa bi pomjeranje meča Željezničar - Sarajevo za sobom, prema aktima Saveza, povuklo i promjene u terminima ostalih susreta.

Avaz navodi kako je olakšavajuća okolnost za Nogometni savez ta što je u Ligi za prvaka sve jasno.

''Pošto značajnijih promjena na ljestvici ne može biti ni u kojem slučaju, nema razloga da odigravanje utakmica u različitim terminima povuče rizik od manipulacija'', piše Avaz.

Prema nekim informacijama, vječiti derbi mogao bi biti odigran dan ranije, u subotu, s početkom u 17 sati, u terminu koji je prema kalendaru natjecanja rezerviran za utakmice posljednjeg kola Lige za opstanak.

Kopirati
Drag cursor here to close