Nogometna legenda

Enver Marić: Zdravlje me je izdalo, ali borim se

Rođeni Mostarac bio je u omiljenom klubu igrač, trener i sportski direktor, a u povijest je ušao kao dio neprevaziđenog trojca BMV – Bajević, Marić i Vladić, koji je sedamdesetih godina bio hit jugoslavenskog nogometa.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2018. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Enver Marić

Jedna od najvećih legendi našeg nogometa je zasigurno Enver Marić (69), koji u svojoj karijeri ima tri nastupa za reprezentacije Europe i svijeta, a jedan je od rijetkih golmana koji je biran za najboljeg nogometaša bivše Jugoslavije.

Osim što je odigrao dvije sezone u Schalkea, cijela igračka karijera vezana mu je za mostarski Velež. Rođeni Mostarac bio je u omiljenom klubu igrač, trener i sportski direktor, a u povijest je ušao kao dio neprevaziđenog trojca BMV – Bajević, Marić i Vladić, koji je sedamdesetih godina bio hit jugoslavenskog nogometa.

Danas Marić živi na relaciji Berlin – Mostar. Najteži period u životu bio mu je kad je 2010. godine operisao srce, a nakon toga je doživio i težak moždani udar.

''Iako je sa zdravljem uvijek borba, dobro je. Istina, zdravlje me je prije nekoliko godina izdalo u neku ruku, ali borim se. Često se pitam, tko će mene srediti, a znam da ne može nitko. Pokažeš mi prst, ja sam nervozan. Pokušavam biti discipliniran što se tiče terapija i ishrane i nekako uspijevam'', rekao je legendarni Marić u intervjuu za Dnevni avaz.

Marić je rekao kako redovito pije na kontrole,  ide na kontrole, svaka dva –tri mjeseca.  

''Stanje nije dobro, ali je pod kontrolom tako da je na meni da se borim. Uvijek sam bio odgovoran prema svemu, sebi, porodici, poslu... ali eto, dogodi se. Čovjek se razboli. Opet, vjerojatno, ima i gorih stvari. Redovno pijem lijekove, idem na kontrole svaka dva-tri mjeseca. Što da vam kažem, dobro je da sam živ'', rekao je Marić.

Marić je rekao kako dolazi redovito dolazi u Mostar.

''Dođem i budem po dva-tri mjeseca. Tako non-stop mijenjam adrese, kad mi dosadi u Hercegovini, vratim se u Berlin i suprotno. Bio sam u Mostaru od početka siječnja do 3. ožujka. I tamo manje-više provodim vrijeme sa starim poznanicima i prijateljima. Što se tiče Veleža, bio sam aktivan u upravi kluba pa sam dao ostavku, jer nisam više mogao prisustvovati kako zbog čestih putovanja, tako i zbog zdravlja'', rekao je Marić.

Marić je rekao kako mu je najbolje vrijeme u životu bilo  ono dok  je aktivno igrao i bio golman.

''To je bio uspješan i poseban period koji sam proživio. Zadovoljstvo mi je i velika čast što sam bio golman, jer sam to želio i sanjao i ništa se s tom željom nije moglo porediti. Profesionalno sam se bavio nogometom 19 godina i to nikad neću zaboraviti. Najljepše vrijeme bilo je u mom omiljenom Veležu, iako sam igrao i u Schalkeu'', rekao je Marić za Avaz.

U intervju se osvrnuo na čuveni tandem BMV koji je činio s Duškom Bajevićem i Franjom Vladićem.

''To je bilo fantastično vrijeme, bili smo mladi i na putu afirmacije. Kažu ljudi da smo bili fantastični i odlični, ja kao golman, a oni kao igrači. Prema tome, zahvaljujući svim tim kvalitetama koje smo pokazali, dobili smo taj čuveni naziv BMV, koji je u to vrijeme predstavljao vrijednost jugoslavenskog nogometa. To se dokazivalo svake nedjelje i mislim da je BMV utjecao na popularnost Veleža i znali smo iskoristiti taj period. Ali, eto, što ćete, i to fantastično vrijeme prođe, sve se promijeni'', rekao je Marić.

Rekao je kako mu je najvažnija stvar da mu je obitelj zdrava.

''Obitelj je dobro i to je najvažnija stvar, kao i to da su unučad zdrava. Supruga je tu, sa mnom u Berlinu, i gdje god idem ja, ide i ona. Jedan sin je u Mostaru sa porodicom, dok je drugi u Americi. Unuke koje žive u Mostaru Emu i Miju vidim češće, a ove u Americi, Boga mi, rjeđe. Posebno otkad sam operirao srce ne idem u Ameriku, ali dođu oni kad mogu. Opet kažem, najvažnije je da su zdravi, sve ostalo ćemo nadomjestiti', rekao je Marić za Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close