Izbornik Španjolske

Enrique: Hrvatska će nas napasti, no u četvrtak želimo sve riješiti

Španjolska bi pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini dok Hrvatska mora pobijediti u četvrtak, a onda i Englesku u nedjelju u Londonu.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2018. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique vjeruje kako će Hrvatska napasti pred svojom publikom na Maksimiru jer jedino uz pobjedu može proći na završni turnir Lige nacija.

"Siguran sam da će nas Hrvatska napasti jer joj jedino pobjeda igra. Jedino s njom može proći dalje", rekao je Enrique na konferenciji za medije uoči utakmice u Zagrebu.

"Ova utakmica će biti drugačija od one u Elcheu, malo toga možemo izvući korisnog iz tog utakmice za ovu sutrašnju. Susret iz Elchea nema veze s ovim sada, to je prošlost i više nije relevantno", dodao je, javlja Hina.

Španjolska bi pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini dok Hrvatska mora pobijediti u četvrtak, a onda i Englesku u nedjelju u Londonu. Samo će se pobjednik plasirati na završni turnir.

"Za nas je ovo odlučujuća i ključna utakmica. Za Hrvatsku također jer se još uvijek nada pobjedama u dvjema utakmica, još uvijek vjeruje da može proći skupinu", rekao je španjolski strateg.

Španjolska je pobijedila Hrvatsku sa 6-0 prije dva mjeseca u Elcheu pa se nalazi na čelu skupine sa šest bodova. Engleska ima četiri boda a Hrvatska jedan bod uz utakmicu manje.

"Od kada sam sjeo na izborničku klupu ovo je prva utakmica u kojoj pobjedom možemo osigurati prolaz. Zato nam je ovo vitalna utakmica", istaknuo je Enrique koji će u Zagrebu peti put voditi Španjolsku. Dosad je upisao tri pobjede i jedan poraz.

Prošli mjesec je u Sevilli bio poražen s 2-3 od Engleske.

"Iz te utakmice ne možemo izvući pouke jer nas sutra čeka nešto sasvim drugo“, rekao je. Odbio je otkriti sastav s kojim će istrčati na Maksimiru. Nije htio reći niti tko će činiti stoperski par s kapetanom Sergijem Ramosom.

"Ne znam. Ne želim ništa otkriti. U ovom trenutku sva 24 igrača koja su došla mogu igrati", odgovorio je na novinarsko pitanje. Također nije htio reći niti hoće li Barcelonin Sergi Roberto zamijeniti na desnom beku ozlijeđenog igrača Real Madrida Danija Carvajala koji je u Elcheu opasno prijetio Hrvatskoj s boka.

"Nakon prošle utakmice Hrvatske i Engleske odigrane bez publike, zahvalni smo što će biti pun stadion. Uvijek je nogometnim profesionalcima draže igrati pred publikom", poručio je Enrique, javlja Hina.

Smatra kako je dosadašnjim pobjedama u Engleskoj od 2-1, trijumfom nad Hrvatskom od 6-0 te uz domaći poraz od Engleske s 2-3 napravio dobar posao u Ligi nacija.

"Dosad smo dobro odigrali, a sutra ćemo nastojati sve riješiti. Nedostaje nam još samo višnja na torti", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close