Englezi teško s Austrijom; Desetkovani Škoti iznenadili Nizozemsku

Engleska je s 1:0 svladala Austriju u prijateljskom susret prije Europskog prvenstva, no utakmicu je obilježila ozljeda Trenta Alexandera-Arnolda.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2021. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prijateljskom susretu na stadionu Riverside u Middlesbroughu, Engleska je s 1:0 svladala Austriju. Strijelac je bio 19-godišnji Bukayo Saka koji je tako došao do prvog gola u dresu reprezentacije.

Bila je to utakmica s pregršt udaraca prema vratarima, Austrijanci su čak 13 puta okušali udarac prema golu, no samo dva puta zapravo su zaprijetili Jordanu Pickfordu. Saka je jedini pogodak postigao u 57. minuti.

Izbornik Engleske, Gareth Southgate ostao je zabrinut kada je u posljednjim trenucima utakmice igru šepajući napustio Trent Alexander-Arnold, a čini se kako je riječ o problemu s preponom. Još uvijek nije jasna stvarna težina ozljede.

Engleska će na Europskom prvenstvu zaigrati u skupini s Hrvatskom, Škotskom i Češkom, prvi protivnik će biti izabranici Zlatka Dalića, dvoboj će se igrati 13. lipnja na Wembleyju.

Škotska je remizirala s Nizozemskom u pripremnoj utakmici za Euro 2020. U portugalskom Algarveu bilo je 2:2.

Protivnici Hrvatske u skupini D Europskog prvenstva (22. lipnja), otputovali su sa samo 19 igrača zbog pozitivnog testa na koronavirus Johna Flecka.

Fleck je imao pozitivan test u baznom kampu reprezentacije u Španjolskoj, pa se samoizolirao u skladu sa smjernicama vlade, a tamo je ostalo još šest njegovih suigrača.

No, to ih nije omelo u kreiranju iznenađenja protiv favorizirane Nizozemske koja se pojavila s najjačim sastavom.

Škotska je povela već u 10. minuti golom Jacka Hendryja, a sedam minuta kasnije izjednačio je Memphis Depay. Kevin Nisbet je pogodio za 2:1 u 63. minuti. Remi za Nizozemce spasio je Depay drugim golom u 89. minuti.

Hrvatska i Škotska sastaju se 22. lipnja na Hampden parku u Glasgowu.

Kopirati
Drag cursor here to close