Goni bandu preko Irwella?

Englezi otkrili kojih je osam klubova za zabranu igranja Cityja u Ligi prvaka

Pitate li Liverpool, Manchester United, Leicester, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Wolverhampton i Burnley, Građanima se mora zabraniti sudjelovanje u Ligi prvaka sljedeće sezone.
Sport / Nogomet | 25. 03. 2020. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Pixsell / Manchester City

Sredinom veljače UEFA je donijela povijesnu odluku kojom je žestoko kaznila aktualnog engleskog prvaka izbacivanjem iz europskih natjecanja na dvije godine.

Naime, Manchester City je zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba te je navodno dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati.

Novac je nekontrolirano ulazio kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba.

Valja istaknuti kako, osim što je na naredne dvije godine izbačen iz europskih natjecanja, City mora platiti kaznu u iznosu od 30 milijuna eura.

To im vjerojatno ne predstavlja nikakav problem, ali neigranje najglamuroznijeg svjetskog klupskog natjecanja nešto je što bi značajno urušilo bogatu arapsku piramidu u Manchesteru.

Foto: Sportlife.News / Navijači Cityja izložili su jasnu poruku UEFA-i

Na ovu odluku Manchester City ima pravo podnijeti žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS), no u sve se umiješala pandemija koronavirusa te je cijeli proces usporen.

Kako bi City ipak dobio zasluženu kaznu, klubovi iz vrha Premier lige zatražili su da im se igranje Lige prvaka u sljedećoj sezoni ne omogući.

Kako doznaje Daily Mail, ovu su inicijativu podržali svi klubovi iz gornjeg dijela ljestvice, osim Sheffield Uniteda i, dakako, samog Manchester Cityja.

Pitate li pak Liverpool, Manchester United, Leicester, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Wolverhampton i Burnley, Građanima se mora zabraniti sudjelovanje u Ligi prvaka sljedeće sezone, a njihova će inicijativa svakako zaoštriti odnose sa Cityjem.

Momčad Pepa Guardiole bez sumnje je među najboljima na svijetu, ali način na koji su došli do toga polako, ali sigurno, ubija draž u nogometu i povećava razliku između najbogatijih momčadi svijeta i onih koji iz prikrajka pokušavaju proizvesti svjetske klase i na taj se način probiti do nogometne orbite.

Kopirati
Drag cursor here to close