Najavili kazne

Engleskim navijačima stiglo upozorenje

Engleski nogometni saveza (FA) odaslao je upozorenje navijačima da ni pod koju cijenu ne pjevaju na tribinama pjesmu zbog koje bi se mogli naći na udaru UEFA-e.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2021. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči nogometnog klasika između Engleske i Njemačke na Euru engleskim je navijačima stiglo upozorenje.

Naime, iz Engleskog nogometnog saveza (FA) odaslali su upozorenje navijačima da ni pod koju cijenu ne pjevaju na tribinama pjesmu zbog koje bi se mogli naći na udaru UEFA-e.

Riječ je o pjesmi pod nazivom '10 German bombers' (Deset njemačkih bombardera), koja asocira na ratnu tematiku i Drugi svjetski rat.

Konkretnije, na njemačke zrakoplove koje su pripadnici britanskog Kraljevskog zrakoplovstva (RAF) obarali tijekom rata, prenose Sportske novosti

Iz FA-a su upozorili da će u slučaju pjevanja spomenute pjesme koja se smatra uvredljivom za Nijemce engleskim navijačima biti onemogućen odlazak na ostale utakmice Eura.

A, u slučaju da Engleska prođe u polufinale ili finale, igrat će na svom Wembleyju.

"Najoštrije ćemo sankcionirati svako diskriminirajuće ponašanje ili nepoštovanje i poduzet ćemo sve mjere da utakmice ovog Europskog prvenstva koje se igraju u Engleskoj budu sigurno i ugodno iskustvo za sve", poručili su iz FA-a jasnu poruku za susret koji je na rasporedu sljedećeg utorka u 18:00.

Kopirati
Drag cursor here to close