Raheemova strojnica

Engleski reprezentativac Sterling na udaru zbog tetovaže oružja

"Kad su mi bile dvije godine, iz vatrenog oružja je ubijen moj otac. Tada sam se zakleo da nikad u životu neću uzeti oružje u ruke. Ja šutiram desnom nogom i zato ovo ima dublje značenje za mene"
Sport / Nogomet | 30. 05. 2018. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski nogometni reprezentativac Raheem Sterling (23) došao je na udar zbog tetovaže na listu svoje desne noge. Protivnici oružja čak idu tako daleko da zahtijevaju njegovo udaljavanje iz reprezentacije.

Radi se o tetovaži koja predstavlja strojnicu, dakle iznimno ubojito oružje.

Nakon što je na Instagramu objavio fotografiju s treninga nacionalne vrste Engleske, uslijedila je lavina kritika i prozivki.

Oni koji su striktno protiv oružja, zahtijevaju da igrač Manchester Cityja ukloni ovu tetovažu sa svoje noge ili, u suprotnom, da nogometni savez ukloni njega iz reprezentacije.

"Ta je tetovaža odvratna i potpuno neprihvatljiva. Mi zahtijevamo da on ukloni ili pokrije svoju tetovažu", izjavila je za The Sun aktivistkinja Lucy Cope (63), osnivačica građanskog pokreta "Majke protiv oružja".

"Ukoliko se on ovome protivi, treba mu uskratiti mjesto u nacionalnoj vrsti. Umjesto da bude uzor, on se radije odlučuje slaviti oružje", kazala je dalje.

Njezina žestoka reakcija ima i svoju tragičnu pozadinu, jer je sin gospođe Cope 2012. godine ustrijeljen.

Putem Instagrama se Raheem Sterling pokušao obraniti i dati odgovarajuće pojašnjenje, ali je njegov post u međuvremenu uklonjen.

Pozadina ove tetovaže na nozi talentiranog nogometaša također ima svoju tragičnu povijest.

"Kad su mi bile dvije godine, iz vatrenog oružja je ubijen moj otac. Tada sam se zakleo da nikad u životu neću uzeti oružje u ruke. Ja šutiram desnom nogom i zato ovo ima dublje značenje za mene", kazao je Sterling.

Naravno, mnogi se i dalje pitaju je li morao tetovirati upravo jedno vatreno oružje na nozi, ako se već čvrsto opredijelio protiv bilo kakvog oružja.

Slavni Lineker (57), legenda engleskog nogometa, pita se pak kakav je to mentalitet njegove nacije, ako je sklona sve rušiti.

"Jedinstveno je u ovoj zemlji što uoči velikog turnira pokušava uništiti moral naših igrača. To je čudno, nedomoljubno i tužno", kaže Lineker.

Inače, Raheem Shaquille Sterling rođen je 1994. godine u Kingstonu na Jamajci. Kao petogodišnji dječak preselio se u London, gdje je počeo igrati nogomet. Karijeru je započeo u  Queens Park Rangersu, a kao vrlo mlad zapažen je i targetiran kao jedan od igrača koji će obilježiti budućnost. Prije prelaska u Manchester City, igrao je za Liverpool od 2012. do 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close