Premiership

Engleska: Unitedu mančesterski derbi

Manchester United je s nova tri boda stigao na peto mjesto sa 24 boda, jednim više od šestog Tottenham Hotspura i sedmog Wolverhamptona.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2019. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City doputovat će u Zagreb na ogled 6. kola skupine C Lige prvaka protiv Dinama nakon 1-2 (0-2) domaćeg poraza u gradskom derbiju od Manchester Uniteda u susretu 16. kola Premier lige.

Gosti s Old Trafforda su bolju igru u prvom poluvremenu okrunili vodstvom od 2-0, a pogotke su postigli Rashford (23-11m) i Martial (29). U nastavku su domaći preselili igru na polovicu Uniteda, ali mrežu je uspio pogoditi tek Otamendi (85) pred sam kraj susreta.

Treći Manchester City je tako ostao na 32 boda, tri manje uz utakmicu više od drugog Leicester Cityja, a čak 14 manje od vodećeg Liverpoola koji je ranije u subotu ostvario 15. pobjedu u 16 kola svladavši kao gost Bournemouth sa 3-0 (1-0).

Pogotke za "crvene" postigli su Oxlade-Chamberlain (35), Keita (44) i Salah (54), a potez utakmice bila je asistencija Salaha za drugi pogodak na utakmici kada je petom pored trojice domaćih braniča idealno proigrao Keitu. Dejan Lovren započeo je dvoboj u obrani Liverpoola, ali je zbog ozljede noge morao napustiti igru u 40. minuti.

Manchester United je, pak, s nova tri boda stigao na peto mjesto sa 24 boda, jednim više od šestog Tottenham Hotspura i sedmog Wolverhamptona, javlja Hina.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić postigao je svoj prvi premierligaški pogodak, ali je njegov Chelsea poražen sa 1-3 (0-1) na gostovanju kod Evertona. Everton je do pete ovosezonske pobjede došao pod vodstvom privremenog trenera Duncana Fergusona, koji je zamijenio otpuštenog Portugalca Marca Silvu.

Za plavu momčad iz Liverpoola utakmica je odlično započela, jer je već u 5. minuti Brazilac Richarlison doveo domaće u vodstvo. U efikasnijem drugom poluvremenu Dominic Calwert-Lewin je u 49. minuti udvostručio prednost Evertona, da bi tri minute poslije Mateo Kovačić iz voleja sa više od 20 metara smanjio zaostatak momčadi Franka Lamparda. No, u 84. minuti je snalažljivi Calvert-Lewin gurnuo loptu kroz noge braniču i vrataru gostujuće momčadi za konačnih 3-1.

Unatoč porazu Chelsea je ostao na četvrtom mjestu sa 29 bodova. Everton je privremeno sa pretposljednjeg skočio na 14. mjesto sa 17 bodova.

Tottenham Hotspur je uvjerljivo sa 5-0 (3-0) na svom terenu svladao Burnley. Dva gola postigao je Kane (4, 54), a po jedan Moura (9), Son (32) i Sissoko (74).

Uoči posljednjeg, 6. kola u skupini C Lige prvaka Manchester City je sa 11 bodova osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala, drugi je Šahtar sa šest bodova, treći Dinamo ima pet, a četvrta Atalanta četiri boda. U srijedu će od 18.55 sati igrati Dinamo - Manchester City i Šahtar - Atalanta, drugoplasirani sastav nakon tih dvoboja izborit će nastup u osmini finala Lige prvaka, treći će nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, dok će četvrti završiti svoj europski put.

Kopirati
Drag cursor here to close