VAR ''odoka''

Engleska se smije krivoj crti zbog koje je suđeno zaleđe Juanu Mati

Čovjek koji nadgleda VAR tehnologiju zove se Neil Swarbrick, a povlačenje krive linije uistinu je vrhunac nesnalaženja.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2018. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica osmine finala engleskog FA-Cupa između Huddersfield Towna i Manchester United ostat će zapamćena po nesvakidašnjoj situaciji kad je dosuđeno zaleđe Juana Mate, nakon intervencije VAR supervizora.

Čitava Engleska umire od smijeha zbog linije koja je iscrtana na ekranu kako bi se mogao odrediti položaj igrača. Naime, linija je bila krivo iscrtana, a u stvarnosti su Mata i obrambeni igrač domaćina bili u istoj liniji.

Nakon što je napadač Uniteda elegantno smjestio loptu iza leđa domaćeg vratara, zaleđe je signalizirao Jörgensen, branič Huddersfield Towna. Sudac utakmice Kevin Friend odlučio se za pregled snimke akcije iz koje je Mata postigao gol za 2:0. Njegova konačna odluka bila je - zaleđe. Gol je poništen, a domaćin je imao priliku izvesti slobodan udarac i nastaviti utakmicu uz minimalni rezultatski zaostatak.

Čovjek koji nadgleda VAR tehnologiju zove se Neil Swarbrick, a povlačenje krive linije uistinu je vrhunac nesnalaženja.

Neke televizijske kuće koje su prenosile utakmicu, svojim su gledateljima ponudile ravnu liniju, a ono što je pokazala privatna TV „BT Sport“ nedvojbeno dokazuje kako se nije radilo o zaleđu.

Dakako, društvene mreže naprosto su ''buknule'' - na sve strane su postavljani zabavni postovi uz pitanja tipa ''je li ovu crtu povuklo petogodišnje dijete?"

Kopirati
Drag cursor here to close