Bez atrakcije

Engleska s 4:0 protiv Ukrajine izborila drugo polufinale u povijesti Eura

Engleska nogometna reprezentacija drugi će put u povijesti igrati polufinale Europskog prvenstva. U četvrtfinalu su s 4:0 isprašili indisponirane Ukrajince i čeka ih meč protiv Danske koji će vjerojatno odgovoriti koliko je Engleska uistinu moćna.
Sport / Nogomet | 03. 07. 2021. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska je u četvrtfinalnoj utakmici protiv Ukrajine povela već u 4. minuti preko Harryja Kanea i kontrolirala stanje na terenu do kraja prvog dijela.

Engleska je povela praktički u prvom napadu preko svojeg najopasnijeg dvojca na ovom Euru. Raheem Sterling probio se kroz obranu Ukrajinaca, sjajno podvalio Kaneu koji takve prilike ne propušta.

Ukrajinci su u prvom dijelu prijetili udarcima s distance, no Pickford nije bio ozbiljnije ugrožen.

U drugome je poluvremenu krenuo engleski uragan, a u prvih 18 minuta nastavka Harry Maguire (46’), Kane (50’) i Jordan Henderson (63’) zabili su tri gola za konačnih 4:0.

Englezi su nakon uvjerljivoga vodstva čekali kraj utakmice, a njihovi navijači uživali u popularnim pjesmama “Pleas don’t take me home...” i  “Football is coming home”.

Engleska drugo polufinale Eura u povijesti igra 7. srpnja protiv Danske na Wembleyju, mjestu gdje su igrali jedino dosadašnje i izgubili od Njemačke 1996.

Engleska je i dalje jedina reprezentacija na ovom Europskom prvenstvu koja nije primila pogodak.

Kopirati
Drag cursor here to close