Prave se Englezi

Engleska Premierliga počela neviđenim propustom glavnog suca i VAR-a

Sramotna situacija za engleski elitni nogomet dogodila se u 43. minuti kada je lopta prešla gol-liniju, ali se videotehnologija nije oglasila. Vratar domaćina Ørjan Nyland uhvatio je loptu i unio je u gol.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2020. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / VAR se nije oglasio, sudac nije dobio nikakav signal... Sheffield United je oštećen? 

Nevjerojatna scena na otvaranju Premierlige dogodila se u Birminghamu na utakmici između Aston Ville i Sheffield Uniteda. Nakon prvih 45 minuta gosti su trebali voditi s 1:0, no sudac Michael Oliver nije priznao očiti pogodak.

Sramotna situacija za cijeli engleski nogomet dogodila se u 43. minuti kada je lopta prešla gol-liniju, ali se videotehnologija nije oglasila. Vratar domaćina Ørjan Nyland uhvatio je loptu i unio je u gol.

Pred očima cijelog svijeta zakazala je tehnologija na gol-liniji, a sudac Oliver je pokazivao bijesnim igračima Sheffielda kako mu se nije oglasio uređaj kojeg ima na ruci.

Na Twitter profilima oba kluba počeli su se sprdati s ovom situacijom, a društvene mreže su jednostavno eksplodirale nakon ovakve sramote za najbogatiju ligu svijeta. Navodno je potvrđena očekivana informacija kako videotehologija nije radila u prvih 45 minuta.

U drugom dijelu utakmice nije bilo pogodaka što je još gora stvar za vodstvo lige. Sheffield United drastično je oštećen, praktički im je ukradena pobjeda, piše Gol.hr.

Uoči susreta sudac Michael Oliver i igrači kleknuli su u znak potpore pokretu "Black Lives Matter" i svjetskim prosvjedima protiv rasizma.

Domaći igrači su se zagrijavali u majicama koje su na leđima imale poruku "Životi crnaca su važni", a tijekom susreta na stadionu je razvijena ista poruka.

Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve koronavirusa.

Utakmica na kišnom Villa Parku bila je i prva u povijesti Premier lige odigrana bez navijača, uz stroge zdravstvene protokole.

Kopirati
Drag cursor here to close