The Muppet VAR

Engleska preko Danske nakon produžetaka u finale Eura

Dojam je da su Englezi bili daleko bolje pripremljenija i fizički iznimno snažna momčad, čiji ritam igre nije padao niti u produžetku, dok je Dance umor vidno načeo već sredinom drugog dijela.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2021. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Engleske prvi put u povijesti izborila je plasman u finale Europskog prvenstva nakon što je u polufinalnom ogledu na stadionu Wembley nakon produžetaka pobijedila Dansku sa 2:1 (1-1, 1-1).

Danska je povela u 30. minuti golom Mikkela Damsgaarda, izjednačio je Simon Kjaer devet minuta kasnije gurnuvši loptu u vlastitu mrežu, a pobjedu Englezima donio je Harry Kane golom u 104. minuti.

Englezima će to biti prvo finale na Europskim prvenstvima nakon što su 1968. bili treći, a 1996. zapeli u polufinalu, dok je Italija jedini naslov osvojila 1968. godine, a još dva puta izgubila u finalima (2000, 2012).

Otočani iskoristili prednost domaćeg terena, svoju fizičku nadmoć i blagu naklonost nizozemskog suca koji im je u 104. minuti dosudio vrlo dvojbeni kazneni udarac.

Kaneov udarac pročitao je Schmeichel, ali se lopta odbila točno ispred engleskog kapetana, koji iz popravnog pokušaja lako pogađa mrežu.

Danci su se hrabro borili, čak i poveli, ali njihovo vodstvo nije izdržalo niti prvo poluvrijeme. Dojam je da su Englezi bili daleko bolje pripremljenija i fizički iznimno snažna momčad, čiji ritam igre nije padao niti u produžetku, dok je Dance umor vidno načeo već sredinom drugog dijela.

Finale Eura 2020 glasi: Italija - Engleska. Igra se ponovno na Wembleyju, 11. srpnja.

Podsjetimo, Italija je u utorak boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Španjolsku sa 4:2.

Kopirati
Drag cursor here to close