Zaboravljeni talenti

Emmanuel Adebayor: Možda mogu sanjati i o Zlatnoj lopti

"Sanjao sam kako ću igrati za Arsenal i Real Madrid, a snovi su postali stvarni. Možda mogu sanjati i osvajanju Zlatne lopte, nije ni to neostvarivo", kaže Adebayor.
Sport / Nogomet | 01. 01. 2018. u 21:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svojedobno je Emmanuel Adebayor bio jedan od najcjenjenijih nogometaša u Europi, ali njegov mentalitet i karakter, uz koje, kao najblaži izraz, ide riječ ''nestašni'', učinili su da ostane puno toga dužan nogometu, a napose svojoj karijeri.

Arsenal, Manchester City, Real Madrid i Tottenham su klubovi za koje ne igra baš svaki nogometaš u svojoj karijeri, naprotiv - na prste ih se može nabrojati.

Međutim, 33-godišnji igrač iz Togoa nije se naosvajao trofeja. Jedini pravi naslov u čijem je osvajanju sudjelovao bio je Copa del Rey u vrijeme njegove šestomjesečne posudbe u Realu.

Upravo kad je počeo svoditi račune svog nogometnog puta, Adebayor je došao u izglednu priliku da upravo sezona 2017/18 bude ona koja će mu donijeti jednu titulu koja se pamti.

Igrajući za istanbulski Basaksehir ovaj iskusni napadač u mnogome je zaslužan za jesenski naslov kluba, s dobrim izgledima da ekipa ostane na vrhu tabele Super Liga do samog kraja prvenstva.

Premda bi objektivno trebao biti frustriran svim dosadašnjim lutanjima kroz karijeru, Emmanuel Adebayor nije prestao maštati.

"Sanjao sam kako ću igrati za Arsenal i Real Madrid, a snovi su postali stvarni. Možda mogu sanjati i osvajanju Zlatne lopte, nije ni to neostvarivo", kaže Adebayor.

Kaže kako nije mnogo zadovoljan svojom karijerom, ali da se ne može ni požaliti.

"Ne mogu se ni posebno žaliti. Još sam živ pa još mogu sanjati".

Osvrnuo se i na trenere s kojima je radio, a posebne pohvale ima za Josea Mourinha i "profesora" Arsene Wengera.

"Najgori trener s kojim sam radio bio je Roberto Mancini. Nikad mi se nije svidio njegov način treniranja. Najbolji trener s kojim sam ikada radio je Jose Mourinho, on ima strast koja je neusporediva", izjavio je Adebayor.

Emmanuel Adebayor započeo je svoju karijeru u francuskom Metzu, iz kojega je prešao u Manaco. Nakon tri godine u Kneževini, prešao je u Arsenal, a kad je zamirisao veliki novac, 2009. prelazi u Manchester City. Nije se nametnuo, pa su slijedile posudbe u Real i Tottenham, da bi za londonski klub potpisao ugovor 2012. Prije prelaska u İstanbul Başakşehir igrao je i za Crystal Palace.

Kopirati
Drag cursor here to close