Neredi

Ekstremističke navijačke grupe spremaju prekid utakmice Srbija-Wales

Sport / Nogomet | 10. 06. 2017. u 22:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informacije Bezbjednosne informativne agencije (BIA) govore da se sprema upad na teren tijekom meča Srbija – Wales kako bi se on prekinuo, prenose Novosti.

"Nerede planiraju najekstremnije navijačke grupe koje su povezane sa upravom Zvezde i na FSS pokušavaju prebaciti krivicu za gubitak trofeja. Smatraju da će tako nanijeti štetu Savezu, a nisu svjesni da se ugled cijele zemlje i države dovodi u pitanje. Očekujemo da ih Zvezdan Terzić pozove na mir i sportsko ponašanje", navodi izvor beogradskog dnevnog lista iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Kako se dalje navodi, Ivan Bogdanov, koji je izazvao nerede i prekid u Genovi protiv Italije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2010. godine, ima zabranu prisustva utakmicama nacionalne selekcije.

U nedjelju, prije početka duela između Srbije i Walesa, morat će se javiti u najbližu policijsku postaju i tamo ostane do kraja utakmice. U slučaju kršenja ove mjere, prijeti mu zatvorska kazna.

Iz tog razloga, policija i BIA poduzimaju niz aktivnosti kako bi se spriječili neredi. Organiziraju se pretresi objekata kako bi se otkrila i zaplijenila sva pirotehnička sredstva, prenosi B92.

Pored Uprave policije, bit će angažirane i specijalne snage poput Žandarmerije, ali i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Kopirati
Drag cursor here to close