Liverpool - Napoli 5:0

Ekipa Jurgena Kloppa najavila pohod na titulu prvaka Engleske

Liverpool je na sjajan način najavio novu sezonu u kojoj imaju velika očekivanja, a glavni cilj Redsa je osvajanje prve titule prvaka nakon 29 godina.
Sport / Nogomet | 04. 08. 2018. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Liverpoola demolirala je Napoli u prijateljskom meču u sklopu priprema za sljedeću sezonu, a konačni rezultat glasio je 5:0 za izabranike Jurgena Kloppa.

Liverpool je sjajno otvorio susret i već u 4. minuti stiže u vodstvo. Mane je dodao do Millnera, a veznjak Redsa loptu šalje u nebranjeni dio mreže vratara Napolija za vodstvo svoje ekipe.

Samo pet minuta nakon toga, Liverpool je postigao i drugi pogodak, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Wajnaldum, javlja Klix.ba

Liverpool je u prvom poluvremenu imao još nekoliko prilika da postigne pogodak, ali u tome nije uspio, pa je prvih 45 minuta završeno rezultatom 2:0.

Treći pogodak za ekipu s Anfielda postigao je Salah u 58. minuti čime je faktički odlučio pitanje pobjednika, a onda u 73. minuti u listu strijelaca upisao se i rezervist Daniel Sturridge.

Konačnih 5:0 za veliku pobjedu Liverpoola, odnosno potop Napolija, postavio je također rezervist Alberto Moreno u 78. minuti susreta.

Liverpool je na sjajan način najavio novu sezonu u kojoj imaju velika očekivanja, a glavni cilj Redsa je osvajanje prve titule prvaka nakon 29 godina.

Prošle sezone stigli su do finala Lige prvaka, a s obzirom na to da za razliku od prethodnih godina nisu prodali nijednog bitnog igrača, već su u klub stigli Keita, Fabinho i Shaqiri, sigurno će biti jedni od glavnih kandidata za titulu u Premiershipu.

Kopirati
Drag cursor here to close