Deutsch sprechen, bitte

Eintrachtu iz Frankfurta polako, ali sigurno ponestaje Nijemaca!

Prema propisima Njemačke nogometne lige (DFL), svaki klub mora imati najmanje dvanaest profesionalaca s njemačkim državljanstvom. Trenutno su pod ugovorom desetorica.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2018. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački bundesligaš Eintracht Frankfurt našao se uoči utakmice Super kupa protiv prvaka Bayerna u vrlo delikatnoj situaciji zbog manjka domaćih igrača u svome sastavu!?

Naime, prema propisima Njemačke nogometne lige (DFL), svaki klub na širem popisu mora imati najmanje dvanaest profesionalaca s njemačkim državljanstvom. Trenutno su pod ugovorom Wiedwald, Zimmermann, Beyreuther, Chandler, da Costa, Knothe, Russ, Blum, Müller i Stendera, a preostalu dvojicu Eintrach će morati u prvi tim unaprijediti iz vlastitoga podmlatka.

Bude li Stendera otišao u novi klub, jer mu je trener Adi Hütter rekao da s njim više ne računa, onda će Eintrachtu trebati još jedan junior, koji će se ni kriv ni dužan naći pod profesionalnim ugovorom, piše Kicker.

Dvojica ili eventualno trojica momaka iz podmlatka moraju imati najmanje 18 godina, kako bi dobili status profesionalca. Ti dečki vjerojatno neće imati velike mjesečne plaće, jer će u širem sastavu biti radi zadovoljenja forme, ali u svakom slučaju klub ih ne smije platiti manje od 3.250 eura mjesečno, kako nalažu propisi DFL-a.

Eintracht je inače nakon odlaska trenera Nike Kovača u Bayern počeo svojevrsnu rekonstrukciju tima, u skladu s vizijama novog trenera, ali u pripremnom periodu nisu imali puno uspjeha u testnim utakmicama. Od sedam odigranih testnih susreta posljednjih tjedana, dobili su tek dva.

U međuvrmenu se ekipi priključio i hrvatski reprezentativac Ante Rebić, za kojega još nije sigurno hoće li ostati u Frankfurtu. Eventualnim njegovim odlaskom klub si može kupiti nekog domaćeg igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close