Kad Effe kaže...

Effenberg: Mandukić je deset puta vrjedniji od Neymara!

"Kad ne bi imao toliko godina, bio bi vrijedan u rangu 200 milijuna. Ja bih njega preferirao deset puta više nego Neymara", rekao je Stefan Effenberg, ne trepnuvši.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2018. u 12:51 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni njemački nogometaš Stefan Effenberg, poznat po svome britkom jeziku i dobrim prosudbama u analizama nogometnih utakmica, istaknuo je jedno ime na Svjetskom prvenstvu u Rusiji - Marija Mandžukića!

Mandžukić je za Effenberga vrijedniji igrač od Neymara, a da je Mario nešto mlađi, njegova bi vrijednost bila u rangu 200 milijuna eura.

Nakon dobre sezone u Juventusu, Mandžukić je postigao tri gola za Hrvatsku na tri važne utakmice, uz jednu super važnu asistenciju (Kramariću za izjednačenje protiv Rusije).

Doprinos Marija Mandžukića timovima u kojima igra je impresivan, kaže Effenberg.

Nekadašnja zvijezda Bayerna i Elfa kaže kako se ne može načuditi činjenici da su se Bavarci 2014. godine odrekli Mandžukića, jer to je igrač koji je korisniji od zvijezde PSG-a, Brazilca Neymara.

"Nikad nisam razumio zašto ga je Bayern prodao. Mandžukić je jedan od tri najbolja napadača na svijetu. On toliko radi za tim, a postigao je tako važan zgoditak protiv Engleske", rekao je popularni Effe za portal T-Online.

"Kad ne bi imao toliko godina, bio bi vrijedan u rangu 200 milijuna. Ja bih njega preferirao deset puta više nego Neymara", rekao je Stefan Effenberg, ne trepnuvši.

Kazao je također kako je za njega Mandžukić kandidat za najboljeg igrača na svijetu.

Nažalost, Mandžukić protiv Francuske nije uspio pokazati ono što je učinio protiv Engleske, tako da je mala vjerojatnoća da se ispune Effenbergove želje. Ali, kad te takav bivši as i borac do zadnje kapi krvi pohvali ovakvim riječima, onda si zasigurno ušao u legendu nogometa.

Mandžukiću su 32 godine, a u zadnjih sedam sezona uvijek je postizao najmanje deset golova u svojim klubovima. Njegovi ostali korisni učinci gotovo da su već sada postali redovan sadržaj nastave za buduće moderne nogometaše.

Kopirati
Drag cursor here to close