Pobjeda Tuzlaka u zadnjoj minuti

Edis Smajić srušio Sarajevo

Smajić u 90. minuti donio pobjedu Slobodi protiv Sarajeva
Sport / Nogomet | 20. 04. 2019. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sloboda je u 27. kolu Premijer lige BiH ugostila Sarajevo, a na kraju su Tuzlaci slavili veliku pobjedu od 2:1.

Sloboda je bila aktivnija ekipa većim dijelom prvog poluvremena. Imali su veći posjed lopte, ali Sarajevo je mudrom igrom ipak uspijevala da odoli svim napadima domaćina.

Prvu intervenciju imao je vratar gostiju Kovačević. Dobro je šutirao Ćivić, a vratar gostiju dobro brani. Isti igrač je potom u 25. minuti šutirao, Kovačević brani, Vidović pogađa, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Sarajevo je iz prve prave šanse stiglo do pogotka. Igrala se 31. minuta kada čudesan gol postiže Amar Rahmanović. Uhvatio je volej sa 20 metara i "skinuo je pauka" za 0:1.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još jednu veliku šansu. Vidović je bio sam pred Kovačevićem, ali mladi vratar Bordo tima fantastično brani i na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 0:1.

Uvodne minute nastavka donose mnogo bolju igru Tuzlaka. Silovito su krenuli prema golu Sarajeva, a u 54. minuti su došli i do poravnanja. Sjajna akcija je to bila Smajić je uposlio Muharema Ćivića koji pogađa mrežu gostiju za 1:1.

Furioznim nastavkom utakmice Sloboda kao da je ostala bez snage. Povukao se domaći tim, Sarajevo je kontroliralo  loptu, ali Bordo ekipa nije uspijevala da napravi pravu šansu pred golom protivnika, prenosi SportSport.ba.

Jalovo su gosti napadali. Sloboda se uspjela obraniti, a u 92. minuti meča domaći dolaze do pobjede od 2:1.

Nakon prekida Edis Smajić se dobro snalazi i pogađa za pobjedu Slobode od 2:1 i velika tri boda za domaće.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close