Collum ih nije volio

Edin Džeko bijesan nakon gubitka bodova sudačkom pogreškom

"Bila je ovo velika greška koja se ne smije događati na ovom nivou, sada imamo pet bodova i svašta može biti do kraja grupne faze. Da smo osvojili tri boda u ovoj utakmici sve bi bilo lakše", izjavio je Edin Džeko.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2019. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Ni zaštitna maska ne može skriti srdžbu na licu Edina Džeke

Edin Džeko bio je vrlo nezadovoljan nakon utakmice njegove Rome protiv Borussije M'gladbach jer je Vučice sudačkom pogreškom izgubila pobjedu u 93. minuti.

Roma je sve do sučeva produžetka imala vodstvo od 1:0, a onda je djelitelj pravde William Collum svirao nepostojeći jedanaesterac za goste iz Njemačke, što je Stindl iskoristio i donio jedan bod Borussiji.

Džeko je nakon meča bio vrlo nezadovoljan suđenjem.

"Bila je ovo velika greška koja se ne smije događati na ovom nivou, sada imamo pet bodova i svašta može biti do kraja grupne faze. Da smo osvojili tri boda u ovoj utakmici sve bi bilo lakše. Rekao sam sucu da pogleda lice Smallinga, pričao sam s njim i kazao mu da još malo sačeka te zbog toga smatram kako je ovo neprihvatljivo. On je smatrao da je penal čist, a ja nisam želio dobiti žuti ili crveni karton bez obzira što smo bili u pravu", kazao je napadač Rome.

Džeko je meč protiv Borussije igrao sa zaštitnim maskom, a kazao je kako ima manje probleme s pregledom, ali da je glava dobro, što je ujedno i najbitnije.

"Nemam baš najbolji pregled situacije, ali sam dobro i ono najbitnije, glava je dobro. Ovo je četvrti remi u nizu i danas smo zaista trebali pobjedu, zbog tri boda i zbog samopouzdanja, a u narednom kolu protiv Milana moramo dati sve od sebe kako bi stigli do tri boda", otkrio je Džeko.

Roma u narednom kolu Evropske lige igra protiv Borussije M'gladbach u gostima, dok će u Seriji A igrati protiv Milana.

Kopirati
Drag cursor here to close