Nije da ne bi volio...

Eden Hazard: Nisam dovoljno sebičan da bih osvojio Zlatnu loptu

"Ja vjerujem kako moraš biti sebičan ukoliko u nogometu želiš dobiti takva priznanja kao što su Zlatna lopta ili Zlatna kopačka. Ali, ja nisam taj tip, ja sam jednostavno to što jesam"
Sport / Nogomet | 18. 05. 2018. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda Chelseaja i belgijske reprezentacije Eden Hazard kazao je kako ne vjeruje da je dovoljno sebičan za osvajanje Zlatne lopte.

Belgijanac je u zadnje četiri godine uvijek bio na listi kandidata za  Ballon d'Or, ali se nikada nakon glasovanja nije plasirao bolje od osmoga mjesta. Čak ni nakon priznanja iz sezone 2014-15 kad je proglašen najboljim igračem od strane udruge profesionalnih nogometaša (PFA Players' Player of the Year).

Ovogodišnja neuvjerljiva sezona njegova kluba, u svakom slučaju ne pomaže bilo kojem igraču, pa ni njemu, u utrci za Zlatnu loptu. U upravo završenoj Premier ligi dao je 12 golova tijekom sezone, uz četiri asistencije.

Smatra kako mu njegov stil igre i osobnost također teško mogu jamčiti da se dokopa priznanja kao što su Zlatna lopta ili Zlatna kopačka.

"Otac mi je uvijek govorio da sam previše nesebičan u igri. Možda ima pravo", kazao je Hazard u razgovoru za BBC.

"Ja vjerujem kako moraš biti sebičan ukoliko u nogometu želiš dobiti takva priznanja kao što su Zlatna lopta ili Zlatna kopačka. Ali, ja nisam taj tip, ja sam jednostavno to što jesam", kazao je.

Unatoč svemu, Hazarda se već nekoliko godina dovodi u vezu s dva trenutačno najveća i najatraktivnija kluba, španjolske velikane Real i Barcelonu. On sam kaže kako se u Londonu osjeća izvrsno, ali čovjek nikad ne smije unaprijed bilo što isključiti. Možda jednoga dana ipak nauči od Ronalda ili Messija, igrajući pored jednoga od njih, kako se osvaja Zlatna lopta.

Kopirati
Drag cursor here to close