Reprezentacija BiH

Džeko: Protiv Francuza pružiti više od maksimum za pozitivan rezultat

Susret između Francuske i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu La Meinau u Strazburu u srijedu od 20.45 sati. Susret sudi Švicarac Sandro Schärer.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2021. u 17:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu u Strassbourgu sastaje se sa reprezentacijom Francuske, u trećem susretu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Nogometaši BiH nakon dva kola zauzimaju četvrto mjesto u grupi s jednim bodom i pred sobom imaju težak zadatak, s obzirom na to da igraju protiv aktualnih prvaka svijeta.

Izbornik Ivaylo Petev ističe da im je želja da odigraju dobru utakmicu te da igrači moraju imati dosta samopouzdanja.

''Svi znamo kakvu ekipu ima Francuska i imamo veliko poštovanje prema njima. Što se tiče prošlog meča on nam služi da izvučemo neke pouke i da se što bolje pripremimo za sutrašnji. Igrači su zdravi, nemamo problema s ozlijedama i nadam se da će tako i ostati'', rekao je Petev na press-konferenciji uoči meča.

Keptan Edin Džeko nada se da će igrači odigrati borbeno kao u prvom meču na Grbavici, dati više od svog maksimum kako bi izborili pozitivan rezultat.

''Francuska ima više individualnog kvaliteta od nas i mogu lakše da naprave razliku na terenu. Neće biti lako pred njihovim navijačima i sigurno da žele da budu prvi u grupi. Mi moramo kao u prošlom susretu da damo sve do sebe. Tada smo zaslužili više od onog što smo ostvarili, ali taj meč je prošlost i ne treba se vraćati na njega. Moramo da pružimo i više od maksimuma i samo tako možemo napraviti pozitivan rezultat'', kazao je Džeko.

Dodaje kako je šteta što navijači BiH neće moći nazočiti utakmici.

''Mislim da je bilo realno da i oni budu tu, ali nažalost neće ih biti. Nadam se da će se i te stvari uskoro promijeniti. Ako neko poštuje sve mjere mislim da mu treba biti dozvoljeno da prisustvuje na ovakvim događajima'', zaključio je kapiten bh. tima.

Susret između Francuske i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu La Meinau u Strazburu u srijedu od 20.45 sati. Susret sudi Švicarac Sandro Schärer.

Kopirati
Drag cursor here to close