Nisu vijesti dobre

Džeko mora na terapiju

"Što se tiče povrede Edina Džeke, magnetnom rezonancom je potvrđen određeni stepen oštećenja mišića stražnje lože natkoljenice i prema tome je uključen program fizikalne terapije", stoji u saopćenju saveza.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2021. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrala se 76. minuta Derbyja della Madonnina, kada je kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko zatražio izmjenu. Informacija koja je zabrinula navijače, ali i izbornika Peteva. Tijekom ponedjeljka u taboru reprezentacije su čekali informaciju o kakvoj se ozljedi radi. Na kraju je magnetna rezonanca pokazala o čemu se radi:

"Što se tiče povrede Edina Džeke, magnetnom rezonancom je potvrđen određeni stupan oštećenja mišića stražnje lože natkoljenice i prema tome je uključen program fizikalne terapije", stoji u saopćenju saveza.

Svakako informacija koju nije želio čuti Bugarin na klupi reprezentacije BiH. Iako do susreta s Finskom ima još dovoljno vremena, četiri dana, pitanje je o kakvoj se terapiji radi i hoće li Džeko biti spreman. Kako sada stvari stoje njegov nastup je pod upitnikom. Prije samog okupljanja, Petev je ostao bez Jusufa Gazibegovića koji je pozitivan na virus COVID-19.

" Uvijek je dobar osjećaj kad dođem na okupljanje reprezentacije, najviše volim kad predstavljam svoju zemlju. Sa dosta optimizma gledamo na predstojeće utakmice. Smatram da imamo dobre šanse da ostvarimo pozitivne rezultate. Očekujemo i pune tribine i jedva čekam da zaigramo u takvom ambijentu. Podrška navijača će sigurno biti značajna prednost za nas protiv Finske i Ukrajine.", kaže u najavi utakmice Anel Ahmedhodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close