Situacija na vrhu se komplicira

Džeko i Inter sredili Romu, Atalanta sve bliža vrhu

Calhanoglu je prošao po lijevoj strani, vratio loptu u sredinu kaznenog prostora, gdje su Romini igrači zaboravili na svog bivšeg suigrača Edina Džeku koji je lagano poslao loptu u mrežu za 2:0. Naravno, Edin Džeko nije slavio gol.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2021. u 23:31 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri utakmice koje su odigrane u subotu svojim krajnjim ishodima su diktirale situaciju na vrhu tabele. Milan sada na prvom mjestu ima 38 bodova, samo jedan više od Intera. Napoli je izgubio na svom terenu, pa je sada Atalanta četvrta s 34 boda.

Nogometaši milanskog Intera slavili su sa 3:0 (3:0) na gostovanju kod Rome, a pitanje pobjednika odlučeno je već u prvih 39 minuta utakmice u kojoj je domaća momčad bila u potpuno podređenoj ulozi.

Vodeći pogodak za Inter postigao je Hakan Calhanoglu u 15. minuti i to izravnim udarcem iz ugla. Turčin je sjajno zavrnuo loptu, ali odlučujuća je bila loša reakcija domaćeg golmana Ruija Patricija kojem je lopta prošla kroz noge i završila u mreži.

Samo devet minuta poslije Calhanoglu je prošao po lijevoj strani, vratio loptu u sredinu kaznenog prostora, gdje su Romini igrači zaboravili na svog bivšeg suigrača Edina Džeku koji je lagano poslao loptu u mrežu za 2:0. Naravno, Edin Džeko nije slavio ovaj gol. Groznih 45 minuta Rome na Olimpicu zaključio je Denzel Dumfries.

Ovaj put je sjajno ubacio Bastoni s lijeve strane prema drugoj stativu, gdje je u padu nizozemski reprezentativac uspio postići
svoj prvijenac u Interovom dresu. Edin Džeko je teren napustio u 76.minuti, Ivan Perišić i Marcelo Brozović odigrali su cijelu utakmicu.

Četvrtom pobjedom u nizu momčad pod vodstvom Simonea Inzaghija došla je do 37 bodova i privremeno je zasjena na drugo mjesto s bodom manje od vodećeg Milana koji je pred svojim navijačima svladao posljednjeplasiranu Salernitanu sa 2:0 (2:0). Roma je sa 25 bodova ostala na petoj poziciji.

Milan je već nakon 18 minuta igre stvorio dva pogotka prednosti koju je mirno držao do kraja dvoboja. Prvi je gol za domaće u 5. minuti postigao Bjelokošćanin Franck Kessie, a u 18. minuti strijelac za 2:0 bio je Belgijac Alexis Saelemaekers.

Za kraj subotnjeg programa, sjajnu utakmicu su odigrali Napoli i Atalanta. Nakon dva preokreta bodovi su otišli za Bergamo.Momčad iz Bergama je na stadionu Diego Maradona povela u 7. minuti, a strijelac je bio Ukrajinac Ruslan Malinovski. No, domaća momčad se oporavila od početnog šoka i u 40. minuti došla do izjednačenja preko Poljaka Piotra Zielinskog. Na početku drugog poluvremena, u 47. minuti, Belgijac Dries Mertens pogodio je za vodstvo Napolija.

Atalanta ipak nije klonula i u 66. minuti je došla do novog izjednačenja. Turski stoper Demiral ubacio se u napad i hladnokrvno poslao loptu iznad nemoćnog Ospine.

U 71. minuti je Švicarac Remo Freuler pogodio za, pokazalo se, konačnih 2:3 i petu uzastopnu pobjedu Atalante.Momčad iz Bergama je desetom pobjedom u sezoni došla do 34 boda i sada je na samo dva boda od Napolija koji je s vodećeg pao na treće mjesto.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić ušao je kod pobjednika u 73. minuti, a zaradio je žuti karton devet minuta poslije.

Kopirati
Drag cursor here to close