Najava

Dva velika gradska derbija mogu danas riješiti puno toga

Dva kluba iz Manchestera susrela su se već u ovoj godini u kupu, a slavio je City golovima Stonesa i Fernandinha s 2:0 na Old Traffordu. Na Wandi Metropolitano igra se veliki gradski derbi Madrida u kojem će Real pokušati otkinuti bodove Atleticu.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2021. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City drži uvjerljivo čelno mjesto u engleskom prvenstvu sa 65 bodova, a drugi su gradski rivali United s 51 bodom.

Zanimljivo, razlika od drugog do osmog mjesta na ljestvici je devet bodova, što je manje od drugog do prvog.

Danas će dva vodeća kluba odigrat će gradski derbi u 27. kolu Premier lige na Etihad stadionu. Dva Manchestera susrela su se već u ovoj godini u kupu, a slavio je City golovima Stonesa i Fernandinha s 2:0 na Old Traffordu.

Svima je jasno da City ide prema svom sedmom naslovu Premier lige, a njihovi su današnji gosti ipak najbolja momčad u povijesti Premierlige s 20 naslova.

Ono što može utješiti trenera Crvenih vragova je podatak da su ove sezone neporaženi u gostima. Od 14 gostujućih utakmica u Premiershipu slavili su u njih osam, a u šest su remizirali.

Ali, Pepova družina ruši sve rekorde, gladna je trofeja i dokazivanja u svome gradu.

Na Wandi Metropolitano igra se veliki gradski derbi Madrida u kojem će gosti probati otkinuti bodove trenutno prvoplasiranom gradskom rivalu.

Cholova momčad ima i utakmicu manje od gradskih rivala, a čelnu poziciju drže s 58 bodova. Pet bodova manje ima Real Madrid koji na stadion Wanda Metropolitano dolazi nakon saniranja niza problema s ozljedama.

Do prije nekoliko kola Zidane je muku mučio sa sastavljanjem ekipe, a sada na raspolaganju neće imati 'samo' Carvajala, Hazarda i Ramosa.

Real u posljednjih šest susreta bilježi pet pobjeda i jedan remi. Domaći s druge strane u isto toliko susreta bilježe jednak broj poraza, pobjeda i remija. Jedno je sigurno, Real će dočekati ratnička atmosfera, a Zidaneovi nogometaši svjesni su da im je La Liga ove sezone vjerojatno posljednje uporište.

Naime, iako očekuju da će u Ligi prvaka proći Atalantu u osmini finala, jer su u provoj utakmici na gostovanju slavili s 1:0, svjesni su da će osvajanje europskog naslova za njih biti gotovo nemoguća misija. Iz Kupa kralja već su davno ispali...

Kopirati
Drag cursor here to close