Raketa i Mandžo

Dva proslavljena Vatrena u siječnju prelaze u nove klubove?

Iako je Mandžukić bio povezivan pa čak i na pragu transfera u United i minulog ljeta, od toga nije bilo ništa. No, sada se čini da će 33-godišnji hrvatski napadač gotovo sigurno crno-bijeli dres zamijeniti crvenim...
Sport / Nogomet | 10. 10. 2019. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ESPN / Ivan Rakitić i Mario Mandžukić, viceprvaci svijeta

Mario Mandžukić potpuno je van stroja kada se govori o odnosu Maurizija Sarrija prema bivšem hrvatskom reprezentativcu, ali čini se kako mu stižu bolji dani

Talijanski Tuttosport objavio je kako je Mario Mandžukić sve dogovorio s Manchester Unitedom, te da će već prvog siječnja potpisati za klub s Old Trafforda.

Iako je Mandžukić bio povezivan pa čak i na pragu transfera u United i minulog ljeta, od toga nije bilo ništa. No, sada se čini da će 33-godišnji hrvatski napadač gotovo sigurno crno-bijeli dres zamijeniti crvenim i zaigrati u Premier ligi. Juventus bi dobio odštetu od 10 milijuna eura.

Ovo je, naravno, logičan potez čelnika slavnog engleskog kluba, jer nakon odlaska Romelua Lukakua nemaju klasičnog golgetera i čovjeka koji bi na sebi konstantno držao barem jednog, ako ne i oba stopera protivničke momčadi.

S Mandžom bi to definitivno dobili, a mnogi vjeruju da upravo taj čovjek nedostaje sadašnjem Solskjaerovu Unitedu da bi igra i rezultati krenuli prema gore.

Raketa u Barci u drugom planu

Ivan Rakitić je u drugom planu Ernesta Valverdea, a izgleda gotovo sasvim jasno i da je u potrazi za novim klubom.

Da je nezadovoljan potvrdio je i sam Rakitić, navodeći kako je o tome razgovarao i s ljudima iz kluba, a sve to potaknulo je medije u Španjolskoj da intenziviraju priče o njegovom odlasku s Nou Campa.

'Ako se situacija ne promijeni, razmislit ću šta i kako dalje', poručio je Rakitić.

Pronaći novi angažman za Rakitića neće biti problem, jer već sada očajnički ga u svojim redovima želi vidjeti Inter čiji čelnici hitno jure pojačanje za vezni red, pogotovo što se u siječnju sprema odlazak Borja Valera.

Zvao ga i Ronaldo

Talijani bi u siječnju mogli dobiti iskusnog i ne baš skupog igrača, što je svakako Rakitić, a tamošnji mediji navode kako na transferu insistira trener Antonio Conte koji jako cijeni kvalitete hrvatskog nogometaša i rado bi ga vidio u svojoj momčadi.

O Rakitićevom odlasku u Serie A šuškalo se i ranije. Ljetos je u borbi za njegove usluge bio Juventus, čak ga je i Cristiano Ronaldo uvjeravao da bi trebao doći, ali do transfera nije došlo jer u Barceloni nisu bili zadovoljni ponudom Stare dame.

Kopirati
Drag cursor here to close