Da ne bi Posušja...

Duvnjak još zabija: Ivan Krstanović se upisao u Klub 100 HNL-a!

Ivan Krstanović, legendarni HNL napadač se konačno, nakon što je dugo stajao na 99, po stoti put upisao u strijelce u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2020. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Germanijak.hr / Ivan Krstanović, Crouch iz Tomislavgrada 

U prvoj utakmici 35. kola HT Prve HNL Slaven Belupo je na domaćem terenu u Koprivnici svladao zaprešićki Inter s 3:1.

No Inter je pomalo iznenađujuće poveopoveo u 12. minuti. Postnjski je pucao, Ježina obranio nakon čeg se spetlja s vlastitim obrambenim igračem, a poklon je iskoristio bivši dinamovac Komnen Andrić i povratnik u Inter putem posudbe, Komnen Andrić za 1:0.

42. minuta donosi izjednačenje. Lijepo je desnu stranu probio Karlo Lulić, odlično i visoko centrirao prema drugoj vratnici, a tamo je loptu glavom u padu smjestila u mrežu bivša velika nada Hajduka, Šibenčanin Stipe Bačelić-Grgić.

Do rezultatskog preokreta dolazi početkom drugog poluvremena. Korner je izveden s lijeve strane napada Slavena, a potpuno neometan odmah glavom reagira Franck Etoundi i posprema loptu u gol za 2:1 u 49. minuti.

Nedugo potom, u 53. minuti pogađa Ivan Krstanović s bijele točke nakon prekršaja za najstrožu kaznu na Arijanu Brkoviću. Tako se legendarni HNL napadač konačno, nakon što je dugo stajao na 99, po stoti put upisao u strijelce u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa.

Postavio je konačnih 3:1, a u ekskluzivnom klubu od strijelaca troznamenkastog broja golova uz njega su samo Davor Vugrinec, Igor Cvitanović, Joško Popović i Miljenko Mumlek.

Zanimljivo, i svoj prvi gol ikada u HNL-u Krstanović je postigao upravo protiv Zaprešićana. Inter jeveć odavno budući stanovnik Druge HNL, dok je Slaven sedmi s 38 bodova.

Ivan Krstanović - Krle, Crouch iz Tomislavgrada

Počeo je karijeru u Tomislavgradu, a nastupao je još za NK Posušje, gdje je pružao jako dobre partije.

To mu je osiguralo transfer u NK Zagreb, klub iz Prve HNL. U sezoni 2010/2011 postao je najbolji strijelac Prve HNL. Po završetku sezone prelazi u redove Dinamo Zagreba. Crouch iz Tomislavgrada potpisuje u Zagrebu na tri godine.

U prvoj službenoj utakmici za Dinamo Zagreb je Krle zabio gola Neftçiju.

Mjesec dana kasnije je se pojavila vijest kako ga tadašnji izbornici Bosne i Hercegovine i Hrvatske žarko žele. U 2008. je Krstanović dobio poziv da zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Pojavio se na pripremama, ali je bio ozlijeđen, pa nije zaigrao.

Uoči utakmice protiv Porta u rujnu 2012., u kojoj nije igrao zbog ozljede, Krstanović je sjeo u svečanu ložu. Nekoliko minuta poslije stigao je član skupštine, čije je mjesto Krstanović zauzeo. Unatoč molbi, napadač Dinama nije se htio ustati, što je razljutilo čelnike Dinama. Kaznili su ga sa 20.000 eura.

U 2013. je cijelo ljeto bio na odlasku iz Dinama. U srpnju je potpisao trogodišnji ugovor sa HNK Rijekom. U godinu dana je Krstanović bio četvrti bivši dinamovac koji je potpisao za Rijeku nakon Mehmeda Alispahića, Nikole Pokrivača i Ivana Tomečaka.

Nije navedena odšteta u Krstanovićevom transferu iz Maksimira na Kantridu. U svojoj zadnjoj sezoni sa Dinamom je zabio 11 golova za Modre uključujući i gol Dinamo Kijevu koji je zagrebačkom klubu donio jedini bod u Ligi prvaka.

U veljači 2014. je došlo do sukoba između navijača HNK Rijeke i Krstanovića. Zbog neprimjerenog ponašanja je trener Matjaž Kek odlučio izbaciti napadača iz prve momčadi. Krstanović je se nedugo nakon incidenta ispričao...

U zimu 2014., Krstanović je napustio HNK Rijeku. Trebao je potpisati za talijanskog drugoligaša Varese, ali je ta opcija propala. Jednako je se pojavila vijest da bi Krstanović mogao nastaviti karijeru u redovima indonezijskog prvaka Persib Bandunga. I taj je transfer propao.

Nekoliko dana kasnije je potpisao za NK Zadar do kraja sezone. Protiv NK Istre 1961 je zabio svoj prvi gol u debiju za Zadrane iz penala početkom ožujku 2015. Imao je ponuda van hrvatskih granica, ali se je ipak odlučio za NK Zadar.

Krajem listopada 2015. je napadač odlučio nastaviti karijeru u svojoj domovini. Potpisao je za NK Široki Brijeg i u 48 nastupa postigao 16 pogodaka

Nakon dvije godine igranja u Širokom, Krstanović je potpisao za Lokomotivu. Sezona i pol u Lokomotivi bila je dovoljno, a Krstanović u siječnju 2019. potpisuje za Slaven Belupo.

Kopirati
Drag cursor here to close