Barca šampion!

Dupla kruna: Barca tri kola prije kraja osigurala naslov prvaka

Pobjedom 4:2 protiv Deportiva nogometaši Barcelone matematički su osigurali titulu prvaka Španjolske, u utakmici u kojoj je Lionel Messi postigao tri pogotka i tako prestigao Mohameda Salaha u utrci za Zlatnu kopačku.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2018. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelonina sezona iz snova u Primeri okrunjena je titulom prvaka u 35. kolu. Trijumfom u La Coruni Barca je i matematički potvrdila prvo mjesto, a Deportivo je porazom ispao iz elitnog španjolskog nogometnog ranga.

Pobjedom 4:2 protiv Deportiva nogometaši Barcelone matematički su osigurali titulu prvaka Španjolske, u utakmici u kojoj je Lionel Messi postigao tri pogotka i tako prestigao Mohameda Salaha u utrci za Zlatnu kopačku.

Bio je to susret u kojem se domaćin dobro držao, sve dok na scenu nije stupio Lionel Messi koji je s tri pogotka praktično sam riješio utakmicu, od toga dva u 82. i 85. minuti za konačnih 4:2.

Ivan Rakitić započeo je i ovu utakmicu u udarnoj momčadi, a u 87. minuti napravio je mjesta na terenu legendarnom Andersu Iniesti koji je na odlasku iz kluba.

Hrvatskom reprezentativcu Rakitiću je ovo treći naslov prvaka Španjolske u četiri sezone s Barcelonom, a ima i četiri osvojena Kupa kralja, kao i Ligu prvaka 2015. godine.

Kataloncima je ovo 25. titula prvaka Španjolske, od čega su čak devet puta osvajali i dupli krunu. U zadnjih deset godina čak sedam puta su osvajali LaLigu, a samo su jednom Atletico i dva puta Real u tom razdoblju uspjeli uzeti naslov nacionalnog prvaka.

Barca još uvijek nema niti jedan poraz u Primeri u ovoj sezoni, a u sljedećem kolu čeka ju konačni veliki izazov: obračun s Realom na stadionu Camp Nou.

Zlatna kopačka: Messi ili Salah?

Utrku za Zlatnu kopačku odlučit će, po svemu sudeći, ponajbolji igrači ove sezone u ligama petice - Mohamed Salah i Lionel Messi.

Egipćanin u redovima Liverpoola postigao je do sada 31 gol u Premier ligi, dok je Messi hat-trickom protiv Deportiva došao do jednog zgoditka više (32).

Potencijalni konkurent Ciro Immobile, koji je ubilježio 29 golova za Lazio do sada, u subotu se ozlijedio, te vjerojatno više neće igrati do kraja prvenstva u Serie A.

Robert Lewandowski (28) i Mauro Icardi (27) ostaju također u utrci, pod uvjetom da Messi i Salah više ne pogode protivničke mreže do kraja sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close