Veležova velika pobjeda

Dudiću ovacije na Grbavici: "Ovo je putokaz da se može u Europi"

Nakon briljantne pobjede nad AEK-om iz Atene (2:1) trener Veleža Feđa Dudić priznao je kako mu je ovo najveća pobjeda u karijeri.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2021. u 23:04 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veležov trener Feđa Dudić dobio je ovacije s tribina i skandiranje njegovog imena, što dovoljno govori koga navijači Veleža smatraju kao najzaslužnijeg za rezultate Rođenih.

Video: Sažetak utakmice Veleža i AEK-a

"Velika pobjeda, pokazali smo ono što smo govorili i odigrali kako smo najavili. Odličan je skauting bio, pogotovo je drugo poluvrijeme bilo perfektno. Ovo je već treća utakmica u kojoj gubimo i zatim pobjeđujemo s 2:1. Ovo je putokaz da se može. Gledao sam prije Sarajevo, Želju… I dođe ovakva utakmica oni pognu glavu, odigraju ziheraški”, govorio je Dudić poslije 2:1 pobjede nad AEK-om te nastavio.

Bljesak.info (arhiva) / Feđa Dudić

“Uvijek sam govorio da se može i uvjerio sam igrače da se može. Uzmite u obzir i da smo igrali bez Zvonića i Radovca. Sad će dvije godine kako radimo zajedno. Nedavno smo igrali u Prvoj ligi FBiH protiv Olimpika, a sada evo protiv AEK-a. Čeka nas teška utakmica u Ateni, ali idemo opet hrabro".

Dudić je odgovorio i kako je ovo definitivno najveća pobjeda u njegovoj karijeri.

“Najveći protivnik protiv kojeg smo igrali. Ima tu reprezentativaca raznih zemalja, igrača koje ne viđamo na našim terenima. Nadam se da će još biti ovakvih pobjeda", zaključio je Feđa Dudić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close