Trener Veleža

Dudić: Zaslužili smo zaigrati u Europi

Igrači su dobili dva dana odmora prvi put ove sezone i pripreme za Mladost će krenuti od srijede.
Sport / Nogomet | 25. 05. 2021. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko zna u kojem bi pravcu utakmica otišla, da je u trećoj minuti Georgijević realizirao jedanaesterac. Ali nije. A u jednoj ovakvoj utakmici kakva je za Velež bila ova protiv Slobode, jedna takva propuštena prilika mogla je biti skupo plaćena. Ali ipak nije. Velež je slavio 2:0 i došao – na korak od cilja.

Promašiti penal na početku utakmice često sa sobom zna povući kaznu, ali to se srećom po Rođene u ovoj vrlo, vrlo važnoj utakmici pretposljednjeg kola sezone ipak nije dogodilo.

Velež nije pao, ali se zato razbrano golman Slobode. Skidao je i rukama i nogama, u prvom poluvremenu igrači Veleža imali su nekoliko sjajnih prilika. Daleko više nego u drugom dijelu, ali nisu odustajali. Kroz posjed stvarali su pritisak i na kraju su uspjeli. Golove su postigli Denis Zvonić i Seid Behram.

Za Zvonića je to bio treći ove sezone (Mladost DK, Široki Brijeg), za Behrama, kojeg su strašno puno mučile ozljede, prvi nakon povratka Veleža u društvo najboljih i prvi još od utakmice protiv Novog Travnika, tamo 2019. godine. A kraj sezone će pokazati koliko su ova dva gola protiv bila vrijedna, važna…

''Mislim da je prvo poluvrijeme protiv Slobode bilo jedno od najboljih ove sezone, jer smo pored propuštenog penala imali pet – šest pravih, dobrih prilika'', počeo je nakon trijumfa šef struke Feđa Dudić.

''Da smo postigli gol iz penala, vjerujem da bi utakmica u prvom poluvremenu bila odlučena. Ali nismo i nekako se, kako je utakmica odmicala, počela uvlačiti ta nervoza. Rekao sam momcima na poluvremenu da nema panike, da samo nastavimo igrati, da ne trebamo siliti. Pokazali smo jedan nivo, jedan karakter jer većina igrača nije bila u ovakvim situacijama, kada se igraju ovakve utakmice. Iako je protivnik dobro stajao na terenu, iako je rezultat bio nepovoljan, pokazali smo kako i ove utakmice znamo dobiti. Što bi za budućnost svakako trebao biti dobar pokazatelj – kako da se ovakve utakmice dobiju'', dodao je šef Rođenih pa naglasio korektnost rivala.

''Drago mi je da je Sloboda došla odigrati ovako, nakon Koševa i Širokog i ovog su puta dobro odigrali, to je pobjeda bh. nogometa. Jedna ovakvo važna utakmica prošla je maksimalno fer, bez ikakvih grubosti na terenu'', dodao je Dudić.

Podsjetio je Dudić i na to da je to bio susret u kojem je klupski rekord neporaženosti podignut još više, do brojke od 19 utakmica…, piše Dnevni list.

''Sve smo osvojili svojim radom, trudom i zalaganjem, nitko nam ništa nije poklonio. Ostala nam je jedna utakmica u posljednjem kolu i mislim da nakon svega što smo napravili, što smo 19 utakmica bez poraza, da smo zaslužili izlazak u Europu'', rekao je.

Ostalo je još devedeset minuta kod rasterećene/spašene Mladosti, ali ništa još uvijek nije gotovo. Jer je trojka u borbi za Europu slavila pa je razmak ostao isti. Ali da Velež jeste blizu, blizu je. Praktički jedan bod od cilja… ali i taj jedan se mora osvojiti. Igrači su dobili dva dana odmora prvi put ove sezone i pripreme za Mladost će krenuti od srijede.

Kopirati
Drag cursor here to close