Nakon Radnika

Dudić: Taktički naša najzrelija utakmica

Protiv Radnika Velež nije odigrao neku spektakularnu utakmicu
Sport / Nogomet | 02. 12. 2019. u 11:56 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije susreta u Bijeljini Velež je imao tri bez pobjede, dva na domaćem terenu u kojem je osvojio jedan bod. Imao je i problema s ozljedama pojedinih igrača, pa je postojala određena bojaznost da bi momčad mogla upasti u još veće probleme, s obzirom na kvalitetu protivnika u posljednja dva kola.

Međutim, uspio je Velež ostati neporažen u Bijeljini i ne samo to, osvojio je tri boda. Tri boda s kojima će zaključiti puno mirnije ovaj prvi dio sezone, nego što je to izgledalo u jednom dijelu iste.

Protiv Radnika Velež nije odigrao neku spektakularnu utakmicu, nije deklasirao protivnika, ali je iskoristio svoje prilike i na jedan sasvim drugačiji način nego što je to bio slučaj dobrim dijelom sezone, zaustavio protivnika, limitirao ga na najmanji mogući broj prilika.

''Gledali smo, analizirali prvu utakmicu u ovoj sezoni kada su nas naigrali kao malo koja ekipa momčad ove sezone. Znali smo koga i kako moramo zaustaviti, limitirati. S igračima koje smo imali na raspolaganju složili smo postavu koja je odgovorila na najbolji način. I koja je odigrala baš kako treba odigrati jednu ovakvu utakmicu. Maksimalno zalaganje, velika borbenost, puno duela, trke. Neutralizirali smo bitne, važne igrače Radnika, igra im nije bila tečna, suzili smo prostor za igru Bradonjiću i Peci, te sve čestitke mojim igračima. Utakmica možda nije bila gledljiva, a mislim da je ovo naša taktički najzrelija utakmica. Protivnik osim slobodnog udarca nije imao niti jedne prave velike prilike, a svi znamo koliko je teško zaustaviti Radnik posebno na njihovom terenu. Imali smo problema s ozljedama, kartonima, iza nas je bio neugodan period od tri utakmice bez pobjede i zato ova pobjeda ima svoju težinu'', reći će Dudić nakon trijumfa Veleža u posljednjem susretu.

Kopirati
Drag cursor here to close