Uoči mostarskog derbija

Dudić: Sve osim poraza dobar je rezultat, Jakirović: Moramo biti odlučniji

Rođeni u mostarski derbi ulaze s tri boda više u odnosu na Plemiće.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2021. u 08:38 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oduvijek su gradski derbiji Zrinjskog i Veleža nosili dodatnu draž, ali sada je uz “prevlast” u Mostaru došao i dodatni ulog. Sada se obje ekipe bore za Europu i obje su pri samom vrhu na vrhuncu sezone. 

“Bez obzira na stanje na ljestvici, gradski derbi uvijek je zahtjevna utakmica, a sada je ulog još veći. Ulog je pozicija koja vodi u Europu, a iako smo primili nesretan pogodak u samoj završnici zadnje utakmice, dolazimo puni samopouzdanja”, kaže trener Veleža Feđa Dudić.

Taj remi s Borcem (1:1) o kojem govori bila je 15. prvenstvena utakmica u kojoj je Velež ostao neporažen. Njihova serija traje još od listopada i, zanimljivo, od zadnjeg mostarskog derbija, kada je Zrinjski slavio s 3:1.

“Ne sjećam se kada je neka ekipa u Premijer ligi imala 15 utakmica bez poraza. Čujem da smo izjednačili rekord iz 1983., što je već sada velika stvar, a ako Bog da da ga u subotu i preskočimo. Zrinjski zaslužuje svo poštovanje, ali bio sam zadovoljan igrom i nakon zadnjeg derbija, ali izostao je rezultat. Nadam se i da sad rezultat neće izostati, a sve osim poraza bio bi dobar rezultat za nas”, dodao je Dudić.

Video: Dudić i Jakirović uoči derbija

I dok bi Veležu i remi bio dobar rezultat, Plemićima “igra” samo pobjeda. Rođeni im “bježe” tri boda, a nakon ovog derbija moraju na noge Borcu. Ipak, sami su se doveli u takvu situaciju osvojivši samo bod u zadnje dvije utakmice.

“Upravo smo analizirali utakmicu sa Širokim Brijegom. Moramo biti puno odlučniji, donositi puno bolje odluke u zadnjoj trećini terena, što nije bio slučaj u prethodne dvije utakmice. Očekuje dobra i zanimljiva utakmica”, istaknuo je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Mostarski derbi igra se u subotu u 19 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close