Sreća

Dudić: Sve nam se vratilo na Grbavici

Velež je dugo čekao, čak 31 godinu za pobjedu na Grbavici.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2019. u 15:13 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraz lica Amara Osima nakon drugog gola Veleža je rekao sve. Iako je bilo još vremena, nekih dvadeset- dvadeset pet minuta, trener Željezničara je bio svjestan da njegova momčad tu nešto teško može promijeniti.

Jednostavno, preiskusan je trener da to ne bi znao. Velež je dugo čekao, čak 31 godinu za pobjedu na Grbavici. Znali su u prošlosti nogometaši Veleža odigrati na ovom stadionu dobro, voditi 1:0, 2:0, pa izgubiti, igrati daleko bolje ili ako hoćete ljepše ali su isti napuštali pognutih glava.

Ovaj put su uspjeli, na jedan drugačiji način, ali niti su prvi niti posljednji koji su se odlučili za ovakvu taktiku. Željezničar jeste bio bolji, jeste imao daleko više prilike, ali da je odigrao neku vrhunsku utakmicu sigurno nije.

Zahvaljujući Veležu. Učinak veznog reda Željezničara Dudićeva momčad je reducirala na najmanju moguću mjeru. Osim Veselinovića u taboru domaćih nije bilo igrača koji bi nekim individualnim potezom stvorio prednost, pa ne čudi što su plavi najviše prijetili pokušajima iz daljine, iz prekida.

Međutim, na golu Veleža se Bobić razbranio i dodatno otežao posao domaćinima. Probao je Osim s ubacivanjem Subašića, Dudić i Velež su odgovorili s Dariom i određenim taktičkim promjenama. Uz to se Rođenima "poklopila" realizacija u napadu, gdje su bili maksimalno realizatorski raspoloženi.

''Ne znam koliko puta sam tijekom sezone znao reći da bih volio vidjeti utakmicu u kojoj smo nadigrani, u kojoj nemamo posjed, niti stvaramo prilike, ali koju dobijemo. Ali eto dogodilo se to na Grbavici. Mi smo kao Željezničar protiv nas odigrali puno utakmica ove sezone. Vratimo li film na početku sezone, protivnici su nam znali iz prvog udarca na gol zabiti, s jednim, dva, uzeti tri boda, bod. Sada smo tako uzeli tri na Grbavici. Momci su sjajno odradili sve ono što smo tražili od njih, pa i naši ofenzivci Brandao, Fajić su odrađivali defenzivne zadatke. Nismo mogli riskirati s Dariom od početka, ali smo jako puno dobili njegovim ulaskom, jer je više prostora prema naprijed dobio Vehabović je dobio više prostora jer je do tada igrao zadnjeg veznog. A onda je došao taj drugi gol koji je prelomio utakmicu'', mišljenja je strateg Veleža Dudić koji ni sam vjerojatno nije mogao očekivati da će prvi dio sezone Velež zaključiti s dvije vezane gostujuće pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close