Europska avantura

Dudić: Šteta što nismo duže sačuvali vodstvo

Tko je mogao očekivati da će Brandao koji se cijele prošle sezone mučio s realizacijom u dvije utakmici zabiti tri gola, da će protiv AEK postići onakav gol Pršeš ili da će Radović pogoditi nakon prekida iz gužve u Borasu.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2021. u 08:52 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su krenuli u europsku avanturu nogometaši Veleža osmog srpnja, malo tko je očekivao da će za nepunih mjesec dana odigrati pet utakmica u kojima će ostvariti tri pobjede, jedan poraz i jedan remi. Da će eliminirati jedan AEK i da će nakon sinoćnjih 1:1 u Švedskoj doći na korak do play offa Konferencijske lige i vrlo vjerojatno velikog Feyenoorda koji je već u prvoj utakmici razbio Luzern u gostima 3:0. Tko je mogao očekivati da će Brandao koji se cijele prošle sezone mučio s realizacijom u dvije utakmici zabiti tri gola, da će protiv AEK postići onakav gol Pršeš ili da će Radović pogoditi nakon prekida iz gužve u Borasu. Ali jednostavno je tako u sportu. U ovom slučaju nogometu, gdje se obično kaže lopta je okrugla. 

Momčad koja nema nikakvog europskog iskustva pojavila se u društvu klubova od kojih veliku većinu gledamo skoro svakog ljeta. Kada se igraju kvalifikacije, pretkvalifikacije, play off runde. Jedna momčad prije svega željna dokazivanja. Momčad koja je respektirala i Coleraine koja se nije prepala  velikog AEK-a i koja je u prvih devedeset minuta susreta protiv Elfsborga ostavila utisak da može eliminirati švedskog predstavnika, prošle sezone drugoplasirani sastav švedske lige. Kojem je Feđa Dudić suprotstavio svoj u kojem nije bilo Zvonića, Radovca, Vehabovića, Brandaa, Georgijevića i Cvijanovića. Barem ne u početnoj postavi. Što je svakako bilo iznenađenje, ali to je napravio strateg Veleža što zbog ozljeda pojedinih igrača, što zbog određenih taktičkih zamisli. I opet je pogodio.  

Velež je relativno brzo odgovorio na neki početni manji pritisak Elfsborga, na jednu priliku Šveđana odgovorio je jednom svojom i utakmicu je uspio uvesti u one za ovu momčad željene vode. Čak je i poveo. Međutim, tu prednost nije sačuvao, ali do kraja " nulu" jeste. I sada je u situaciji da bilo kakvom pobjedom u revanšu osigura dva susreta protiv velikog Feyenoorda. Naravno, sada će opet biti stvorena velika euforija u kojoj bi se kvaliteta Elfsborga mogla zaboraviti. Ovih 1:1 jeste obećavajućih i ništa više od toga. Jer gola u gostima više nema, Velež ako želi proći dalje mora pobijediti, a do sada momčad Feđe Dudića nije bila u takvoj situaciju. U prethodna dva kola je Velež je branio u dva navrata identičnih 2:1. 

- Žao mi je što smo vrlo brzo primili gol, jer da smo zadržali prednost, sigurno bi do kraja imali šansu i da ostvarimo pobjedu. Međutim, ono što mi je posebno važno jeste da smo odmah nakon Rudara odigrali jednu kvalitetnu utakmicu i još jednom smo pokazali da možemo i da znamo učiti na svojim porazima što je jako važno. Odigrali smo taktički vrlo dobru utakmicu, što se moglo i vidjeti. Limitirali smo domaćina odlično što se tiče prilika i zbog toga sam sretan. Nemamo vremena za neke analize, ide nam Radnik i susret koji je na rasporedu u nedjelju, pa tek onda nova priprema za Elfsborg zaključio je Dudić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close