Mijenjat će

Dudić: Neki igrači nikako da se probude

Velež jeste vodio, jednom, dva puta, ali je Sloboda iskoristila sve ono što joj se ponudilo u ovom susretu.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2019. u 18:34 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pribojavao se utakmice sa Slobodom, strateg Veleža Feđa Dudić. Pribojavao i upozoravao kako pobjeda neće doći sama od sebe. Velež je prije okršaja s Tuzlacima u tri utakmice uzeo sedam od maksimalnih devet bodova, pa su mnogi vidjeli Rođene u statusu favorita.

Da takve utakmice u pravilu znaju biti najteže vidjelo se još jednom, posebno za ekipu Veleža koja u takvoj situaciju nije bila niti jednom ove sezone. Velež jeste vodio, jednom, dva puta, ali je Sloboda iskoristila sve ono što joj se ponudilo u ovom susretu.

Pročitajte još

Dudić nije mogao računati na kartoniranog Hasanovića, probao je u nastavku s Vehabovićem, Cvijanovićemi Kalezićem, ali ovaj put promjene nisu urodile plodom. Ono što svakako stvara problem Dudiću u ovom trenutku jeste činjenica da nema preveliki prostor za manevar, kada su pitanju igrači koji ulaze s klupe, uglavnom se rotiraju, dva do tri imena.

''Znao sam da će biti teško upozoravao, jer su mnogi već upisali pobjedu Veleža. Sloboda nije loša ekipa, naprotiv, vidjelo se to i protiv Sarajeva, a nama se opet dogodilo da iz prve akcije u najgorem mogućem trenutku primimo gol. Oni su se očekivano okrenuli zatvorenijoj varijanti, čekali su svoje prilike iz kontri. Ono što nas brine jeste da neki igrači kada uđu u igru s klupe ne pružaju ništa, pokušavam da ih probudim, ali ništa. Nešto ćemo mijenjati'', poručio je Dudić nakon subotnjeg susreta.

Velež je nakon 15. kola trenutačno na sedmom mjestu s 19 bodova. U posljednja četiri susreta je od mogućih 12 osvojio osam.

Kopirati
Drag cursor here to close